Bilimsel adı Avena sativa olan yulaf bir çeşit tahıldır. Yulaf taneleri oldukça sağlam ve pişmesi zor olan bir yiyecek olduğu için genellikle ezilmiş ve kesilmiş olanları tercih edilmektedir. Yetiştirilen en eski yulaf, Tunç Çağı'nda İsviçre'deki mağaralarda bulundu. MS 1. yüzyılda edebiyatta ilk kez yulaftan bahsedilmiştir. 15. yüzyılda İskoçya'da çok popüler oldular ve 17. yüzyılın başlarında Kuzey Amerika'ya geldiler. Bugün, ticari olarak yetiştirilen yulafların% 95'i insan tüketimi için değil, hayvan yemi için üretilmektedir. Başlıca yulaf üreticileri Rusya, Kanada, Polonya ve Avustralya'dır. Yulaf bilimsel olarak birçok araştırmanın konusu olmuş, oldukça önemli bir yiyecektir. Peki, yulaf kaç kaloridir? Yulaf besin değerleri ve kalorisi... YULAF KAÇ KALORİDİR: 100 gram yulaf yaklaşık 389 kcal'dır. YULAFIN BESLENME DEĞERLERİ 100 gram yulafta aşağıdakiler bulunur: Kalori: 389 g Su: % 8 Protein: 16.9 g Karbonhidrat: 66.3 g Şeker: 0 g Elyaf: 10.6 g Yağ: 6,9 g [old_news_related_template title="Yulafın faydaları nelerdir?" desc="Yulaf (Avena sativa), temel olarak Kuzey Amerika ve Avrupa'da yetişen tam tahıllı bir mısır gevreğidir. Çok iyi bir lif kaynağıdır, özellikle beta glukandır ve vitamin, mineral ve antioksidanları yüksektir. Yulaf, kalp hastalıklarına karşı koruduğuna inanılan benzersiz bir antioksidan grubu olan avenantramidlerin tek besin kaynağıdır. Şimdi, Yulafın faydaları nelerdir? Gelin hep birlikte öğrenelim..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/07/05/iecrop/shutterstock_753717403-1_16_9_1562321445.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/yasam-haberleri/yulafin-faydalari-nelerdir-szcu8/"]