Bu web sitesi ne yazık ki Internet Explorer 9 ve altını desteklememektedir. Lütfen web tarayıcınızı Internet Explorer 10 ve üstü bir sürüme yükseltiniz.
Yumurtalı patates tarifi: Sahur için lezzetli bir öneri! Yumurtalı patates nasıl yapılır?
Yumurtalı patates tarifi: Sahur için lezzetli bir öneri! Yumurtalı patates nasıl yapılır?
Sahur lezzetlerinde bugün herkesin bayılarak yediği yumurtalı patates var. Yapımı kolay lezzeti de efsane olan yumurtalı patates aynı zamanda besleyici ve doyurucu. İşte bir sahur lezzetinde aranan her şeyi barındıran yumurtalı patates tarifi…
Sozcu.com.tr
Gurme 10 Mayıs 2019 - 19:15

Yumurtalı patates içindeki malzemelerden dolayı oldukça tok tutar ve genellikle kahvaltılarda tercih edilir. Hazır Ramazan ayı için sahur lezzetleri sunuyorken yumurtalı patatesi geçmek olmaz. Büyükten küçüğe herkesin bayılarak yediği yumurtalı patates tarifi için buyurun…

YUMURTALI PATATES İÇİN GEREKEN MALZEMELER

3 orta boy patates
4 yumurta
Sıvı yağ
Tuz
Karabiber

YUMURTALI PATATESİN TARİFİ

Öncelikle patatesleri soyup küp küp doğrayın. Boyutu sizin tercihinize kalmış. Ardından bu patatesleri soğuk suya koyun. Bu esnada yumurtaları bir kabın içine kırın ve tuz ile karabiber ekledikten sonra çatalla iyice çırpın.

Sudan çıkarttığınız patatesleri kızgın yağda kızartın. Daha sonra kızaran patatesleri yanmaz bir tavanın içine alın ve içine çok az yağ koyun. Yaklaşık 2 dakika sonra yumurtayı üzerine dökün. Alt tarafı kızarınca ister parça parça ister bütün olarak çevirip diğer yüzünü de kızartın.
Afiye olsun.

Son güncelleme: 19:29 - 10.05.2019