Yumurtalı patates içindeki malzemelerden dolayı oldukça tok tutar ve genellikle kahvaltılarda tercih edilir. Hazır Ramazan ayı için sahur lezzetleri sunuyorken yumurtalı patatesi geçmek olmaz. Büyükten küçüğe herkesin bayılarak yediği yumurtalı patates tarifi için buyurun… YUMURTALI PATATES İÇİN GEREKEN MALZEMELER 3 orta boy patates 4 yumurta Sıvı yağ Tuz Karabiber YUMURTALI PATATESİN TARİFİ Öncelikle patatesleri soyup küp küp doğrayın. Boyutu sizin tercihinize kalmış. Ardından bu patatesleri soğuk suya koyun. Bu esnada yumurtaları bir kabın içine kırın ve tuz ile karabiber ekledikten sonra çatalla iyice çırpın. Sudan çıkarttığınız patatesleri kızgın yağda kızartın. Daha sonra kızaran patatesleri yanmaz bir tavanın içine alın ve içine çok az yağ koyun. Yaklaşık 2 dakika sonra yumurtayı üzerine dökün. Alt tarafı kızarınca ister parça parça ister bütün olarak çevirip diğer yüzünü de kızartın. Afiye olsun. [old_news_related_template title="Sahur için pratik yemek: Biberli yumurta tarifi! " desc="Sahurda herkes hafif ancak doyurucu yiyecekler hazırlar. Yumurta bunun için en ideal yemeklerden biri. Bu nedenle size sevebileceğiniz harika bir biberli yumurta tarifi hazırladık. İşte biberli yumurta malzemeleri ve tarifi…" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/05/08/iecrop/biberli-yumurta-shutter-1_16_9_1557325745.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/sahur-icin-pratik-yemek-biberli-yumurta-tarifi-biberli-yumurta-nasil-yapilir-szcu9/"]