Bu web sitesi ne yazık ki Internet Explorer 9 ve altını desteklememektedir. Lütfen web tarayıcınızı Internet Explorer 10 ve üstü bir sürüme yükseltiniz.
Yumuşacık gözleme tarifi: Gözleme nasıl yapılır?
Yumuşacık gözleme tarifi: Gözleme nasıl yapılır?
Yumuşacık bir gözleme yemek için şehirler arası otobüs yolculuğu yapmayı beklemenize gerek yok. Sizin için hazırladığımız mayasız hamur ile yağılan yumuşacık gözleme tarifi ile siz de evinizde harikalar yaratabilirsiniz. İşte gözleme tarifi…
Sozcu.com.tr
Gurme 22 Nisan 2019 - 19:29

Gözleme deyince aklınıza şehirlerarası otobüslerin mola yerleri geliyorsa artık bunu değiştirmenin tam zamanı. Sizin için hazırladığımız mayasız gözleme tarifi ile artık yolculuk yapmayı beklemenize gerek kalmadan dilediğiniz gibi gözleme yiyebileceksiniz. Kolayca hazırlayabileceğiniz gözlemeleriniz için hamurun mayalanmasını beklemenize bile gerek yok. İşte pratik ve yumuşacık gözleme tarifi…

GÖZLEME İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

Hamuru için;
5 bardak un
1 bardaktan biraz az süt
½ bardak ılık su
Tuz
İçi için;
Beyaz peynir
Maydanoz ya da dereotu
Sıvı yağ
Pişirmek için;
Tereyağı

GÖZLEME TARİFİ

Öncelikle hamuru hazırlamak için geniş bir kabın içine sütü ve suyu koyun. Üzerine yavaş bir şekilde unu ilave edin. Unu eklerken tuzunu da atın. Elinize yapışmayacak kıvamı alana kadar un koymaya devam edin. Ardından iyice yoğurun. Kıvamı tamamlandıktan sonra küçük toplara ayırın.
Un serptiğiniz tezgâhın üzerine bir parça hamuru alın ve açın. Yemek tabağı kadar açtığınız hamurun üzerine sıvı yağ sürün. Üzerine yeni bir top koyup yeniden açın. Bu işlemi 3 hamur topu ile yapın. Ardından yeniden 3 topla yapın. Aralarını yağlamayı unutmayın. Daha sonra bu hamurları daha ince açın ve genişletin.

Bir başka yandan yanmaz tavanızı kısık ateşte ocağa koyun. Yufkaların üzerine peynir ve yeşillik karışımından bira koyup dikdörtgen katlayın. Tereyağı sürüp tavaya koyun. Her iki tarafı da iyice kızarında ocaktan alın. Ayran ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Son güncelleme: 19:40 - 22.04.2019