Gözleme deyince aklınıza şehirlerarası otobüslerin mola yerleri geliyorsa artık bunu değiştirmenin tam zamanı. Sizin için hazırladığımız mayasız gözleme tarifi ile artık yolculuk yapmayı beklemenize gerek kalmadan dilediğiniz gibi gözleme yiyebileceksiniz. Kolayca hazırlayabileceğiniz gözlemeleriniz için hamurun mayalanmasını beklemenize bile gerek yok. İşte pratik ve yumuşacık gözleme tarifi… GÖZLEME İÇİN GEREKLİ MALZEMELER Hamuru için; 5 bardak un 1 bardaktan biraz az süt ½ bardak ılık su Tuz İçi için; Beyaz peynir Maydanoz ya da dereotu Sıvı yağ Pişirmek için; Tereyağı GÖZLEME TARİFİ Öncelikle hamuru hazırlamak için geniş bir kabın içine sütü ve suyu koyun. Üzerine yavaş bir şekilde unu ilave edin. Unu eklerken tuzunu da atın. Elinize yapışmayacak kıvamı alana kadar un koymaya devam edin. Ardından iyice yoğurun. Kıvamı tamamlandıktan sonra küçük toplara ayırın. Un serptiğiniz tezgâhın üzerine bir parça hamuru alın ve açın. Yemek tabağı kadar açtığınız hamurun üzerine sıvı yağ sürün. Üzerine yeni bir top koyup yeniden açın. Bu işlemi 3 hamur topu ile yapın. Ardından yeniden 3 topla yapın. Aralarını yağlamayı unutmayın. Daha sonra bu hamurları daha ince açın ve genişletin. [old_news_related_template title="Sodalı yufka böreği tarifi: Sodalı börek nasıl yapılır?" desc="Yufka böreği tariflerinde kullanılan soda böreğin hem daha çıtır hem de daha lezzetli olmasını sağlıyor. Peki sodalı yufka böreği tarifi için hangi malzemeler kullanılır, sodalı börek nasıl yapılır? İşte enfes sodalı yufka böreği tarifi…" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/04/03/iecrop/shutterstock_1164895702_16_9_1554269639.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/sodali-yufka-boregi-tarifi-sodali-borek-nasil-yapilir-szcu9/"] Bir başka yandan yanmaz tavanızı kısık ateşte ocağa koyun. Yufkaların üzerine peynir ve yeşillik karışımından bira koyup dikdörtgen katlayın. Tereyağı sürüp tavaya koyun. Her iki tarafı da iyice kızarında ocaktan alın. Ayran ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.