Yazın taze taze alıp, tam da bu mevsimlerde afiyetle yemek için sakladığınız barbunyalar yavaş yavaş çıkmaya başladı. Zeytinyağlı yemeklerin en sevilen ve en lezzetlilerinden bir olan barbunyayı sadece annenizin hazırladığı sofralarda görecek değilsiniz. Şimdi sıra siz de. Hazırladığımız tarif ile kolaylıkla yapabileceğiniz barbunya için evinizdeki malzemeler yeterli olacaktır. İşte barbunya tarifi için ayrıntılar… BARBUNYA YAPIMI İÇİN GEREKEN MALZEMELER -1 kg barbunya -½ bardak zeytinyağı -1 soğan -2 diş sarımsak -1 patates -2 havuç -2 domates -½ kaşık salça (domates) -2 bardak sıcak su -½ kaşık toz şeker -Tuz -Maydanoz BARBUNYA TARİFİ Ayıkladığınız barbunyaları bol su ile yıkayın. Ardından 10 dakika kadar haşlayın. Başka bir tencerenin içinde zeytinyağını kızdırın. Soğan ve sarımsağı hafif kavurun. Daha sonra patates ve havuçları küp küp doğrayıp üzerine ekleyin. Salçayı da ekleyin ve kavurmaya devam edin. Daha sonra haşlanmış barbunyaları ekleyin. Üzerine de rendelediğiniz domatesleri ekleyin. Şekeri ve tuzunu da ilave ettikten sonra kısık ateşte pişirin. Maydanoz ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. [old_news_related_template title="Yoğurtlu nohut salatası nasıl yapılır?" desc="Bakliyat denince akla ilk gelen lezzet elbette ki nohuttur. Sulu nohut yemeği dışında birçok farklı tarif ile sofralarımıza konuk olabilen bu lezzet bugün ise yoğurtlu nohut salatası olarak karşımıza çıkıyor. Yoğurtlu nohut salatası tarifi kolay, besleyici ve herkesçe beğenilen bir tat. İşte yoğurtlu nohut salatası malzemeleri ve tarifi…" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/09/25/iecrop/shutterstock_1148696540_16_9_1569426257.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/yogurtlu-nohut-salatasi-tarifi-yogurtlu-nohut-salatasi-nasil-yapilir-szcu9/"]