Bu web sitesi ne yazık ki Internet Explorer 9 ve altını desteklememektedir. Lütfen web tarayıcınızı Internet Explorer 10 ve üstü bir sürüme yükseltiniz.
Fava tarifi: Zeytinyağlı fava nasıl yapılır?
Fava tarifi: Zeytinyağlı fava nasıl yapılır?
Baklanın en güzel hali olan zeytinyağlı fava tarifi, sizin ve misafirlerinizin oldukça hoşuna gidecek. Yemeklerinizin yanında iştah açan bir aperatif olan zeytinyağlı fava oldukça pratik bir yemek. İşte zeytinyağlı fava malzemeleri ve tarifi…
Sozcu.com.tr
Gurme 22 Nisan 2019 - 19:19

Baklayı sevmeyenlerin bile favorisi olan zeytinyağlı fava tarifi hem ev halkınız için hem de misafirleriniz için yapabileceğiniz şahane bir yemek. Lezzetine doyum olmayan fava tarifini hem yemekleriniz de aperatif olarak hem de çay ikramlıklarınızda kullanabilirsiniz. İşte baklanın en muhteşem hali zeytinyağlı fava malzemeleri ve tarifi…

ZEYTİNYAĞLI FAVA MALZEMELERİ 

1 bardak kuru bakla
4 bardak sıcak su
1 kuru soğan
½ çay bardağı zeytinyağı
½ bardak portakal suyu
1 kesme şeker
Tuz

ZEYTİNYAĞLI FAVA YAPILIŞI

Derin bir tencereye koyduğunuz zeytinyağının üzerine iri doğranmış soğanlarınızı koyup kavurun. Ardından tencereye sıcak suyu ilave edin. Önceden suda beklettiğiniz baklaları geri kalan malzemeler ile birlikte tencereye alın.

Baklalar yumuşayıncaya kadar (40 dakika kadar) pişirin. Piştikten sonra blender yardımı ile püre haline getirin. Ilık servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

ZEYTİNYAĞLI FAVANIN PÜF NOKTALARI

Baklalarınızın daha yumuşak ve lezzetli olmasını istiyorsanız bir gece önceden suda bekletmeye başlayın.

Blenderden geçirdiğiniz baklaları servis tabağına aldıktan sonra üzerine zeytinyağı gezdirin.

İsteğe göre içine kereviz de ekleyebilirsiniz.

Son güncelleme: 10:05 - 23.04.2019