Bu web sitesi ne yazık ki Internet Explorer 9 ve altını desteklememektedir. Lütfen web tarayıcınızı Internet Explorer 10 ve üstü bir sürüme yükseltiniz.
Zeytinyağlı taze fasulye nasıl yapılır? Yaz aylarının favorisi zeytinyağlı taze fasülye tarifi ve kalori (Kcal) miktarı
Zeytinyağlı taze fasulye nasıl yapılır? Yaz aylarının favorisi zeytinyağlı taze fasülye tarifi ve kalori (Kcal) miktarı
Sıcakların aniden bastırmasıyla birlikte yemek düzenimizde de değişiklik yapmak zaruri hale geldi. Hemen her öğünde güvenle tüketebileceğiniz hafif, sağlıklı ve leziz yemeklerin başında gelen zeytinyağlı taze fasulye nasıl yapılır. İşte sıcak havalarda kolay tüketebileceğiniz zeytinyağlı taze fasülye tarifi ve (Kcal) kalori miktarı ...
Gurme 24 Nisan 2018 - 14:17

Zeytinyağlı taze fasülye nasıl yapılır? sorusunun yanıtı haberimizde. Sıcakların bastırmasıyla birlikte yeni bir yemek düzenine geçtiğimiz şu günelerde sofralarımızın vazgeçilmezi zeytinyağlı taze fasülye tarifi ve kalori miktarı…

Zeytinyağlı taze fasulye tarifi için gerekli malzemeler

½ kg kılçıksız yeşil fasulye
1 adet büyük boy kuru soğan
1 adet büyük boy domates
2 çay kaşığı tuz
6 çay kaşığı toz şeker
Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan zeytinyağı
1 su bardağı sıcak su

Zeytinyağlı taze fasulye yapılışı

Kılçıksız fasülyeleri yıkayıp süzün,uç kısımlarını kırarak ayıkladıktan sonra bıçakla uzunlamasına ikiye bölün.
Soğanı soyup ortadan ikiye bölün ve yarımay şeklinde ince ince dilimleyin.
Domatesi incecik halkalar halinde doğrayın.
Diğer taraftan zeytinyağının yarısını geniş bir çelik tencereye aktarın.
Önce soğan halkalarını, sonra doğradığınız fasulyeyi tencereye yerleştirin.
Üzerine domates dilimlerini sıraladıktan sonra tuz ve toz şekeri serpiştirin.
Zeytinyağının kalanını ve sıcak suyu da gezdirin.
Tencereyi orta ısılı etsşin üzerine oturtup yemeği tencerenin kapağı kapalı vaziyette kendi buharıyla kaynayıncaya kadar pişirin.
Yemek kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp yemeği kısık ateşte fasulyeler iyice yuımuşayıncaya kadar, en az 30 dakika pişirin.
Pişme işlemi sırasında yemeği hiç karıştırmayıp tencereyi birkaç kez sallamakla yetinin.
Ocaktan alıp soğumasını bekleyin.
Soğuk olarak servise sunun.

ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE KALORİ MİKTARI

Zeytinyağlı taze fasülye, C vitamini, potasyum ve lif açısından iyi bir kaynaktır. Zeytinyağlı yemeklerin yağ içeriği oldukça yüksektir bu nedenle bu yemeklerin suyu tüketilmemelidir.

Zeytinyağlı Taze Fasulye 73 kcal (150 gr)