Dünyadaki ekonomik kriz

dunyanin-su-hali - Işın Çelebi’nin ‘Dünyanın Şu Haline Bak’ kitabı raflarda. Kitapta, küreselleşme ve dijitalleşme devriminden başlayarak dünyadaki ekonomik krizlerden, ortaya çıkabilecek ihtimallere kadar birçok konudan bahsediyor. (Alfa Yayınları)

Bestekarlarımız 

musikimize - Ahmet Fevzi Oker’den ‘Musikimize Renk Katanlar/ Ermeni Bestekarlar’... “Müzik; ait olduğu toplumun tarihinin derin taraflarıyla kavranması yanında, insanı,  olayları algılama ve yorumlama biçimlerine dair çok önemli ipuçları içeren bir sanattır.” (Cağaloğlu Yayınevi)

Kolay yolu seçmedim

son-dip - Batuhan Bilgiç’ten ‘Düşüyor ve Yalnız Düşlüyor’... Yazar “Uçurumdan yuvarlanarak düşmek, boşluktan zemine bir seferde çakılmaktan daha acı vericiyken kolay yolu seçemezdim. Düşerken çarptığım her insanın ya yönünü değiştirdim, ya da kendimle birlikte aşağı sürükledim” diyor. (Cinius Yayınları)

Masal severlere müjde

masallarimi-geri-alabilir-miyim - Filiz Çavuş’tan ‘Masallarımı Geri Alabilir Miyim?’… Kahramanımız Nehir ve renkli işbirlikçileri yetişkinleri çocukluğuna götürürken, çocuklara da masalları sevdiriyor... (Elma Yayınevi)

Sürükleyici bir roman

yalniz - Özlem Esmergül’den ‘Yalnız Hatta Yapayalnız’... Sait Faik Abasıyanık’ı yeniden keşfedeceğiniz, 1940’lı yılların siyasi havasını derinden koklayacağınız, sürükleyici kurgusuna kapılıp gideceğiniz bir roman. (Destek Yayınları)

Sıcacık bir hikaye

tontini - Masalcı Anne Şeyma Ayık’ın ilk kitabı ‘Tırtıl Tontini ve Neşeli Aydede’ raflarda. Yazar, Ay’ın döngüsü ve minik bir tırtıl yumurtasının daldan dala konan bir kelebek olmasını masalsı bir dille anlatıyor. (Altın Kitaplar)

Mizah anlayışı

osmangazi - Emirhan Perker’den keyifli bir karikatür albümü ‘Osman Gazi ve Mahdumları’... Yazar bu albümünde, Osmanlı dönemini günümüz mizah anlayışıyla ustaca harmanlıyor. (Karakarga)