Şubat ayının ikinci haftasında merakla beklenen 4 yeni film vizyona girdi.
ALITA: SAVAŞ MELEĞİ
Alita, kim olduğunu veya nereden geldiğini bilmediği bir halde, tanımadığı bir gelecekte uyanır. Şefkatli bir doktor olan Ido onu yanına alır ve cyborg görüntüsünün altında olağanüstü bir geçmişe sahip genç bir kadının kalbi ve ruhu olduğunu fark eder. Alita, yeni hayatına alışmaya çalışırken, Doktor Ido da onu gizemli geçmişinden korumaya çalışır. Yeni arkadaşı Hugo ise Alita’nın geçmişini hatırlaması için, anılarını tetiklemesine yardımcı olmak ister. Bu sırada şehri yöneten tehlikeli ve yozlaşmış güçler Alita’nın peşine düşer. Eşi benzeri görülmemiş dövüş yeteneklerine sahip olduğunu fark eden Alita, geçmişine dair bir ipucu elde eder. Tehlikeli insanlarla karşı karşıya olan Alita, arkadaşlarının, ailesinin ve dünyasının kurtarılmasında kilit rol oynayacaktır. Yönetmen koltuğunda ise Robert Rodriguez oturuyor.
BİR AŞK İKİ HAYAT
Bu hafta vizyona girecek bir diğer film ise ‘Bir Aşk İki Hayat’ filmin oyuncu kadrosunda Bergüzar Korel, Engin Akyürek, İpek Bilgin, Osman Sonant ve Merve Dizdar var. Filmde Umut, kendi filmlerini çekmeye çalışan, bağımsız bir yönetmendir. Moda'da köpeği ile birlikte yaşayan Umut'un hayatı, bir gece vereceği kararla bambaşka bir hal alır. Genç adam, hayatının değişeceğinden habersiz bir şekilde köpeği ile dışarı çıkmaya karar verdiğinde, hayatının aşkı ile tanışma fırsatı bulur. Aşk ve hayatın sonsuz seçenekleri arasında neyin doğru olduğunu bilmeden ilerleyen Umut, başarılı bir mimar olan Deniz ile tanışır. Diğer seçeneğe karar verdiğinde ise uçurumun kenarına sürüklenmesine neden olacak olaylar silsilesi başlar. Yönetmen koltuğunda ise Ali Bilgin oturuyor.
VAN GOGH: SONSUZLUĞUN KAPISINDA
Vincent van Gogh’un Arles’teki son zamanlarını konu ediliniyor. Ünlü ressamının hayatının ele alındığı filmde, Van Gogh’u William Dafoe canlandırıyor. Van Gogh’un hayatının bilinmeyenlerinin anlatıldığı yapımın yönetmen koltuğunda ise Julian Schnabel var. Senaryosunu yönetmen Schnabel ve Jean-Claude Carrière’nin birlikte kaleme aldığı biyografik yapımın oyuncu kadrosunda Oscar Isaac, Rupert Friend, Mads Mikkelsen gibi isimler yer alıyor.
ASTERİKS: SİHİRLİ İKSİRİN SIRRI
'Asteriks: Sihirli İksirin Sırrı’ filminin yönetmen koltuğunda Louis Clichy ve Alexandre Astier oturuyor. Animasyon türündeki filmin konusu ise şöyle: Sihirli iksir, Galyalıların gücüne güç katan özel bir karışımdır. Sihirli iksirin formülünü tek bilen kişi olan Büyüfix, iksiri hazırlamak için gerekli otları toplamaya ormana gider. Fakat burada geçirdiği ufak bir kaza sonucu ayağını incitir. Büyüfix, bu yaşına kadar bir kere bile ayağını burkmamıştır ve şimdi böyle bir kazayı yaşaması onu farklı düşüncelere sürükler. Artık iyice yaşlanan Büyüfix, sihirli iksirin tarifini kendinden başkalarının da bilmesi gerektiğini düşünür. Bunun için de öncelikle, iksirin formülünü emanet edebileceği genç bir varis bulmalıdır. Sihirli iksirin formülünün yanlış kişilerin eline geçmesi büyük bir tehlike oluşturur. Bu yüzden seçilecek kişi çok önemlidir. Büyüfix, iksirin tarifini paylaşacağı yetenekli ve dürüst büyücüyü seçmek için Galya’yı baştan başa dolaşmaya karar verir. Ona bu yolculuğunda Asterix ve Oburix de eşlik edecektir. Bu hafta vizyonda yerini alan filmler Aytaç Akyurt'un sunumuyla birbirinden güzel fragmanlarıyla Sinefilm Rehberi‘nde.