Bu web sitesi ne yazık ki Internet Explorer 9 ve altını desteklememektedir. Lütfen web tarayıcınızı Internet Explorer 10 ve üstü bir sürüme yükseltiniz.
İrmik helvası tarifi: Lezzetli irmik helvası yapmanın püf noktaları…
İrmik helvası tarifi: Lezzetli irmik helvası yapmanın püf noktaları…
İster kandil gecelerinde ister balık yemeklerinden sonra ister de en acil tatlı krizlerinde irmik helvası tek geçebileceğiniz bir tatlıdır. Ağızda dağılan tane tane bir irmik helvasını kim istemez ki! İşte irmik helvası malzemeleri ve tarifi…
Sozcu.com.tr
Magazin 25 Nisan 2019 - 18:25

İrmik tatlısı ister kandil gecelerinde, ister balık yemeklerinin ardından, ister de aniden gelen tatlı krizlerinde akla ilk gelen lezzettir. Hem yapımı kolay hem de tadı damaklarda kalacak kadar lezzetli olan irmik helvası çok farklı şekillerle de servis edilebilir. Dondurma ya da sade, sıcak ya da soğuk dilediğiniz gibi yiyebileceğiniz irmik helvası için gerekli olan malzemeler ve tarifi…

İRMİK HELVASI MALZEMELERİ

– 1,5 bardak irmik
1,5 bardak şeker
– 3 bardak su
– ½ çay bardağı sıvı yağ
– 1 kaşık tereyağı

İRMİK HELVASI YAPILIŞ

Bir tencerenin içinde şeker ve suyu kaynatın. O kaynarken irmiği geniş bir tencerenin içinde 15 dakika yağsız bir şekilde kavurun. Üzerine sıvı yağ ve tereyağını ekleyin. Yaklaşık 4 dakika karıştırın ve ocaktan alın. Kaynayan suyu çok yavaş ve karıştırarak ekliyoruz. Suyun tamamını koyduktan sonra tekrar ocağa alıp 3 dakika daha karıştırın. Daha sonra demlenmesi için ocaktan alıp bekleyin. Sıcak ya da soğuk servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Son güncelleme: 08:22 - 26.04.2019