İrmik tatlısı ister kandil gecelerinde, ister balık yemeklerinin ardından, ister de aniden gelen tatlı krizlerinde akla ilk gelen lezzettir. Hem yapımı kolay hem de tadı damaklarda kalacak kadar lezzetli olan irmik helvası çok farklı şekillerle de servis edilebilir. Dondurma ya da sade, sıcak ya da soğuk dilediğiniz gibi yiyebileceğiniz irmik helvası için gerekli olan malzemeler ve tarifi… İRMİK HELVASI MALZEMELERİ - 1,5 bardak irmik 1,5 bardak şeker - 3 bardak su - ½ çay bardağı sıvı yağ - 1 kaşık tereyağı İRMİK HELVASI YAPILIŞ Bir tencerenin içinde şeker ve suyu kaynatın. O kaynarken irmiği geniş bir tencerenin içinde 15 dakika yağsız bir şekilde kavurun. Üzerine sıvı yağ ve tereyağını ekleyin. Yaklaşık 4 dakika karıştırın ve ocaktan alın. Kaynayan suyu çok yavaş ve karıştırarak ekliyoruz. Suyun tamamını koyduktan sonra tekrar ocağa alıp 3 dakika daha karıştırın. Daha sonra demlenmesi için ocaktan alıp bekleyin. Sıcak ya da soğuk servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. [old_news_related_template title="Fırında patlıcan musakka tarifi: Fırında patlıcan musakka nasıl yapılır?" desc="Patlıcan musakka hemen herkesin çok severek yediği yemeklerden biri… Gelin bu yemeği bir de fırında deneyelim. İşte fırında patlıcan musakka malzemeleri ve tarifi…" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/04/25/iecrop/firinda-musakka-shutter_16_9_1556200170.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/firinda-patlican-musakka-tarifi-firinda-patlican-musakka-nasil-yapilir-szcu9/"]