Bu web sitesi ne yazık ki Internet Explorer 9 ve altını desteklememektedir. Lütfen web tarayıcınızı Internet Explorer 10 ve üstü bir sürüme yükseltiniz.
Krep ve pankek tarifi | Krep ve pankek kaç kalori?
Krep ve pankek tarifi | Krep ve pankek kaç kalori?
Akıtma diğer adıyla krep her öğün tüketebileceğimiz yapımı oldukça kolay bir alternatif. Pankek ise krepe benzese daha yumuşak dokusu ile göze çarpıyor. Haberimizden krep ve pankek tarifini ve kalorisini öğrenebilirsiniz. İşte krep, pankek kalorisi ve tarifi...
Magazin 6 Nisan 2018 - 14:28

Türk mutfağında akıtma ve krep olarak bir benzeri yapılan ve kahvaltılarda sevilerek tüketilen pankek kolay yapımı ile kahvaltıların vazgeçilmezi. Krep ve pankek özellikle çocukların gözdesi. Bu hamurişleri tatlı ve tuzlu olarak da tüketebilirsiniz. Peki krep ve pankek nasıl yapılır? İşte tarifi ve kalorisi…

PANKEK VE KREP KAÇ KALORİ?

Pankekin bir porsiyonu (180 gr) 437 kcal’dir.
Krepin bir porsiyonu (100 gr) 187 kcal’dir.

PANKEK TARİFİ

Malzemeler;

1 su bardağı süt,
1,5 su bardağı un,
1 paket vanilin (5 gr),
1 paket kabartma tozu (10 gr),
1 yemek kaşığı silme toz şeker,
1 adet yumurta,
1 fiske tuz.

Yapılışı;

Bir kaba yumurtayı kırıp çırpalım. Üzerine toz şekeri, sütü, unu, kabartma tozunu, tuzu ve vanilini ilave edip iyice çırpalım. Yapışmaz bir teflon tavayı ocağa alıp ısıtalım. Pankeklerinizin hangi büyüklükte olmasını istiyorsanız o miktarda hamur alıp tavaya dökelim. Hamurun üstü göz göz olunca bir spatula yardımı ile arkasını çevirelim. Her iki tarafını da pişirdikten sonra pişen pankekleri servis tabağına alalım. Hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayalım. Penkeklerimizi bal, çikolata, tahin, pekmez ve istediğiniz meyveler ile servis yapın.
pankek-nasil-yapilir-tarifi-krep

KREP MALZEMELERİ

2 adet yumurta

2 su bardağından biraz az un

1 su bardağı su

1 su bardağı süt

1 çay kaşığı tuz

Pişirmek için margarin veya sıvı yağ
krep-tarifi-malzemeleri-pankek-kalorisi

KREP TARİFİ

Kahvaltılık krep hazırlamak un, süt ve su ile hiç topak kalmayana kadar iyice çırpın.

Yumurtaları ekleyin biraz daha çırpın.

Kek hamurundan daha akıcı bir kıvamda hamur edin.

Teflon tavaya 1 çay kaşığı kadar margarin veya sıvı yağ koyup kızdırın.

Tavaya 1 kepçe krep hamuru dökerek yayın. Her iki tarafını çevirerek orta ateşte pişirin.

Merakla beklenen Yılmaz Özdil'in son kitabı "Mustafa Kemal" Plus abonelerine hediye.