MasterChef'in son bölümünde menüde yöresel Gaziantep lezzetlerinden; dövmeli alaca çorba, zeytin böreği, ayvalı ekşili taraklık, firik pilavı ve astar sütlacı vardı. Kırmızı takım daha iyi yemek yaparak dokunulmaz oldu. Mavi takım dokunulmazlık için yarıştı. MASTERCHEF ELEME ADAYLARI: RIFAT VE GÜZİDE Dokunulmazlığı kazanan isim: EKİN Ekin'in belirlediği isim: RIFAT Takımın oylama sonucu belirlediği isim: GÜZİDE [old_news_related_template title="Astarlı sütlaç nasıl yapılır? " desc="Gaziantep'te bayramlarda ikram edilen tatlılardan biri olan astarlı sütlacın diğer adı zerdeli sütlaçtır. İşte astarlı (zerdeli) sütlaç tarifi ve gerekli malzemeler..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/11/26/iecrop/zerde-sutlac_16_9_1574790912.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/astarli-sutlac-nasil-yapilir-iste-astarli-zerdeli-sutlac-tarifi-ve-gerekli-malzemeler/"] [old_news_related_template title="İşte dövmeli alaca çorba tarifi ve gereken malzemeler..." desc="Dövmeli alaca çorba Gaziantep'in enfes lezzetlerinden biridir. Ana yemeğinize farklı ve güzel bir başlangıç yapmak istiyorsanız haberimizde yer alan tarifi evinizde kolayca uygulayabilirsiniz. İşte dövmeli alaca çorba için gereken malzemeler..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/11/26/iecrop/dovmeli-alaca-corba_16_9_1574791443.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/dovmeli-alaca-corba-nasil-yapilir-iste-dovmeli-alaca-corba-tarifi-ve-gereken-malzemeler/"]