Bu web sitesi ne yazık ki Internet Explorer 9 ve altını desteklememektedir. Lütfen web tarayıcınızı Internet Explorer 10 ve üstü bir sürüme yükseltiniz.
Peker Açıkalın kimdir? Kaç yaşında ve nerede doğdu? İşte ünlü oyuncu hakkında merak edilenler…
Peker Açıkalın kimdir? Kaç yaşında ve nerede doğdu? İşte ünlü oyuncu hakkında merak edilenler…
Peker Açıkalın kimdir? Kaç yaşında ve nerede doğdu? soruları bugün özellikle magazin basınının gündeminde. Filmleri, açıklamaları ve davranışlarıyla gündeme gelen ünlü oyuncu hakkında merak edilenler, kariyeri ve özel hayatına dair bilgiler haberimizde...
Magazin 5 Nisan 2018 - 12:14

Farklı kişiler hakkında söylediği sözler, filmleri ve demeçleri ile gündmde olan Peker Açıklaın kimdir? Kaç yaşında ve nereli? İşte ünlü oyuncunun kariyeri, özel yaşamı ve az bilinenleri ile Peker Açıkalın…

PEKER AÇIKALIN KİMDİR?

Peker Açıkalın1 Mart 1963 yılında Kars’ta dünyaya geldi. İlkokul ve lise eğitiminin ardından küçük yaşlardan itibaren sanata ilgi duyduğu için İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’na girdi ve buradan mezun oldu. Mezun olduktan sonra Nedim Saban, Taner Barlas ve Ali Poyrazoğlu tiyatrolarında oyunculuk yapan Açıkalın, 1992 yılında “Kim Bunlar?” isimli televizyon programı ile TRT 1 kanalında kitlelerin önüne çıkmıştır.

Kariyeri boyunca; Gülşen Abi, Çiçek Taksi, Ekmek Teknesi, Ev Hali, Mert ile Ger Türkün Uzayla İmtihanı, Yahşi Cazibe, Yalan Dünya gibi birçok dizi projesinde yer alan Peker Açıkalın’ın en bilinen ve akıllarda en çok kalan dizisi ise Avrupa Yakası oldu, bu dizde Sütçüoğlu Apartmanı’nın kapıcı ailesinin oğlu olarak karşımıza çıkmış, psikopat tavırları ve çizgili pijaması ile uzun süre adından söz ettirmiştir. Avrupa Yakası’nda kendine özgü çakkıdı dansı ile de hafızalara kazınan sevilen oyuncu, 1,5 yıl rol aldığı diziden çeşitli sebeplerden dolayı ayrılmıştır.

pekeracikalin1

Avrupa Yakası’nın ardından TRT 1 ekranlarında yayınlanan, baş rollerinde Emre Altuğ ve Ragga Oktay’ın bulunduğu Mert ile Gert dizisinde Zihni Göktay ‘ın oğlunu olarak karşımıza çıkan Peker Açıkalın, Yahşi Cazibe dizisinde “Peker Pekmez” ve Türk’ün Uzayla İmtihanı dizisinde “Ziya karakterini canlandırmıştır.

Dizi projelerinin yanı sıra çok sayıda sinema filminde de rol alan Peker Açıkalın; Kara Kentin Çocukları, Hababam Sınıfı Merhaba, Hababam Sınıfı Askerde, Hababam Sınıfı Üç Buçuk, Maskeli Beşler İntikam Peşinde, Maskeli Beşler: Kıbrıs,Türkler Çıldırmış Olmalı, Polis Akademisi Alaturka ve son olarak da Mahsun Kırmızıgül’ün filmi “Vezir Parmığı”nda rol almıştır.

İlk evliliğini 1989 yılında Nilüfer Açıkalın ile yapan Peker Açıkalın’ın bu evliliği 1994 yılında son bulmuştur. Niran Ünsal ile 2000 yılında dünyaya gelen Narin Şeker Açıkalın adından bir kızı vardır. 2005 yılında Melek Perim Taşkın ile evlenen Açıkalın’ın bu evlilikten de bir çocuğu olmuş, 2007 yılının mayıs ayında Melek Perim Taşkın’dan da boşanmıştır.

Bir süredir kalp rahatsızlığı problemi yaşayan Peker Açıkalın 2011 yılında bir kalp rahatsızlığı geçirdi ve bir süre hastanede tedavi gördü ardından da 2014 yılında Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde mitral kapak ameliyatı oldu. Son olarak 2017 yılında yine aynı hastaneye yatan Peker Açıkalın’a protez kalp kapağı takılmıştır.

Filmografi

Televizyon dizileri

1994: Gülşen Abi – Alper
1995/1998/2000: Çiçek Taksi-Ömer Şen
2002: Ekmek Teknesi – Cengiz
2002: Ev Hali – Oral
2006: Avrupa Yakası – Gaffur Aksoy
2007: Yalan Dünya – Nibun
2008: Mert İle Gert – Cenabettin Seçkin
2010: Yahşi Cazibe – Peker Pekmez
2012: Türk’ün Uzayla İmtihanı – Ziya

pekeracikalin2

Filmler

1999: Kara Kentin Çocukları – Özgür
2002: Kolay Para – Ender
2003: Hababam Sınıfı Merhaba – Psiko
2004: Hababam Sınıfı Askerde – Psiko
2005: O Şimdi Mahkum – Erketeci
2005: Maskeli Beşler İntikam Peşinde – Bahattin
2005: Hababam Sınıfı Üç Buçuk – Psiko
2006: Maskeli Beşler: Irak – Bahattin
2006: Amerikalılar Karadeniz’de 2 – Ercüment
2008: Maskeli Beşler: Kıbrıs – Bahattin
2008: Destere – Hayrettin
2009: Türkler Çıldırmış Olmalı – Kadir
2014: Gülcemal
2014: Polis Akademisi Alaturka – Kinyas
2017: Vezir Parmağı – Nazik

6662’ye SOZCU yaz gönder, reklamsız sözcü plus’a anında abone ol. (Türkiye'den)