Bu web sitesi ne yazık ki Internet Explorer 9 ve altını desteklememektedir. Lütfen web tarayıcınızı Internet Explorer 10 ve üstü bir sürüme yükseltiniz.
Çin’de ‘en kaliteli’ çayın hasadı başladı
Çin’de ‘en kaliteli’ çayın hasadı başladı
Çin'de yılın ilk çay hasatları renkli görüntülere sahne oluyor.
Seyahat 6 Nisan 2020 - 12:54

Ülkenin tarım ve kültür tarihinde çayın önemim oldukça büyük.

Foto:DepoPhotos

Çin, dünyada çayı ilk üreten ve içen ülke.

Foto:DepoPhotos

Ülkede, çay bitkisinin yetiştirilmesi ve çay yapraklarının toplanışı belirli bir takvime bağlı olarak yapılıyor.

Foto:DepoPhotos

Buna göre; tadının kaçmaması için çay belirli günlerde toplanıyor.

Foto:DepoPhotos

Bahar mevsiminde hava koşulları elverişli, yağmur yağışı yeterli.

Foto:DepoPhotos

Ayrıca önceki yılın sonbahar ve kış mevsimlerindeki dinlendikleri için, çay yaprakları içinde bol besin bulunuyor.

Foto:DepoPhotos

Bu nedenle bahar mevsiminde büyüyen çay filizlerinin kokusu güzel, sağlık koruma işlevi daha güçlü olduğundan, özellikle baharın erken döneminde toplanan çay en kaliteli çay olarak değerlendiriliyor.