Kemer Batı Toros Dağları'nın eteklerinde 52 kilometrelik kıyı şeridiyle ülkemizin turizm merkezlerinden. Doğal güzellikleriyle ziyaretçilerinin başını döndüren bir cennet adeta. Deniz, orman ve dağların bir noktada buluşması bu güzel ilçeye bambaşka bir hava katıyor. Kemer adı nereden geliyor? İşte Kemer'in gezilecek tarihi ve turistik yerleriyle ilgili hazırladığımız Kemer tatilinizde size yardımcı gezi rehberimiz... KEMER'E NASIL GİDİLİR? Kemer, İstanbul’a 770, Ankara’ya 590, İzmir’e 515, Antalya’ya 42 kilometre. Otobüs şirketlerinin çoğunun Kemer’e direkt seferi var. Ayrıca Antalya’dan da Kemer’e sık sık otobüs seferleri yapılıyor. Antalya Havaalanı Kemer’e yaklaşık 60 kilometre.
 Antakla'nın Kemer ilçesi, sahilleri ve doğasının yanında su altındaki yaşamıyla ilgi çekiyor. Tarihi eserleri, flora ve faunasıyla büyük ilgi gören Kemer'in su altı güzellikleri dalış tutkunlarını cezbediyor.
Antalya'nın Kemer ilçesi, sahilleri ve doğasının yanında su altındaki yaşamıyla ilgi çekiyor. Tarihi eserleri, flora ve faunasıyla büyük ilgi gören Kemer'in su altı güzellikleri dalış tutkunlarını cezbediyor.
KEMER'DE GEZİLECEK YERLER Konaklama için lüks otellerin yanı sıra butik oteller ve pansiyonlarla doludur Kemer. Tekirova, Çamyuva, Kiri, Beldibi, Göyünük, Kemer’in içinde bulunan ve Kemer kadar tanınan koylardır. Ayrıca Kemer’in içinde her yerden denize girilebilir. Kemer’den Sögüt Cuması, Altınyaka Dere köyü gibi noktalara cip safarileri düzenleniyor. 1. MOLLA DELİĞİ MAĞARASI Kemer'in batısında bulunan Tahtalı Dağı'nın doğu yamacında bulunan Molla Deliği Mağarası'na Kuzdere ve Tekirova teleferik alt istasyonu bölgesinden yürüyerek ulaşılabilmektedir. Mağarada sarkıtlar, dikitler ve göletler bulunmaktadır. Tekedağı kireçtaşı formasyonu içinde gelişmiş 549 metre uzunluğunda bir mağaradır. Mağara tutkunlarının ve doğaseverlerin günlük ya da kamplı olarak ziyaret ettiği eşsiz bir doğa harikası oluşumdur. 2. BELDİBİ Kemer ilçesinde, kıyıdan 100 metre içeride deniz yüzeyinden 25 metre yükseklikte yer alan bir kaya sığınağı. Ancak çok küçük insan topluluklarının barınabileceği iki ufak bölümden oluşan mağarası var.
Beldibi Beldibi
3. BELBAŞI Beldibi 5 kilometre uzaklıkta, deniz yüzeyinden 300 metre yüksekte yer alan küçük bir kaya sığınağı. Yaşamlarını yoğun avcılık ve bitki toplayıcılığıyla sürdüren Mezolitik Çağ insanlarının maddi kültür kalıntılarını içeriyor. 4. PHASELİS Tekirova köyü yakınlarındaki Phaselis’in tarihi İÖ. 7. yüzyıla kadar iner. Sırasıyla Pers, Büyük İskender, Ptolemaios ve Rodos Krallığı’nın hakimiyetinde kalan kent, bir süre de korsan Zeniketes’in elinde kaldı. Büyük İskender, Pampylia şehirlerinin birçok elçisini burada kabul etmiş, kıyı kesimindeki şehirleri bir bir alarak Gordion’a ulaşmıştı. Phaselis İÖ. 42 yılında Burutus tarafından Roma’ya bağlanmış ve Bizans döneminde de piskoposluk merkezi olmuş. Konumu sayesinde refah düzeyi oldukça yüksek olan kentin halkı ticaretteki kurnazlıklarıyla tanınıyordu. Üç limanı, sütunlu caddesi, Roma hamamı, agoraları, sukemeri ve Hadrianus’un kenti ziyaret onuruna yapılan tak bugün kalıntıları görülebilen yapılardır. TÜRKİYE'NİN 5 GÜZEL KÜLTÜR MİRASI