Dünyaca ünlü çanta tasarımcısı Judith Leiber'in çantalarını bilmeyen yoktur sanırım. Çantanın kraliçesi olarak bilinen Leiber geçtiğimiz yıl hayata veda etti ama onun çılgın ruhu tasarımlarda yaşamaya devam ediyor. 65 yıllık kariyerinde birbirinden farklı şekillerde, genellikle Swarovski taşlar, elmaslar ve pek çok değerli taş kullanan Lieber'ın çantaları öyle ünlü ki, bu çantaların koleksiyonerleri olduğu gibi, müzayedede satılanları dahi var.
Judith Leiber Judith Leiber
Her daim sınırlarını zorlayan ünlü tasarımcı, hayattayken çantalarının malzemelerini de özenle seçerdi. Mesela Japonya’dan obis, Hindistan’dan kurdele, İran ve Afrika’dan işlemeler sipariş ederdi. Her zaman yenilik peşinden koşardı. Zamanında Barbara Bush, Hillary Clinton gibi First Lady’ler tarafından tercih edilse de şimdilerde Kim Kardashian, Kylie Jenner, Gigi Hadid, Bella Hadid, Kris Jenner, Lily Rose, Katy Perry, Beyonce, Blake Lively gibi dünyaca ünlü isimlerin radarına girmiş durumda.
Gigi Hadid'in elindeki çanta 27 bin 200 TL... Gigi Hadid'in elindeki çanta 27 bin 200 TL...
Hatırlarsanız geçtiğimiz ay Kim Kardashian bir arkadaşının partisine giderken dolar baskılı kumaştan bir trençkot, çizme ve dolar şeklinde bir çanta takmıştı. Markaya ait bu çanta dışında yine yakın bir zamanda pembe lateks bir mini elbise ile kombinlediği papates kızartması şeklindeki çanta da oldukça fazla konuşulmuştu...
beyonce İkizlerinin doğumundan sonra bir davete katılan Beyonce'nin elindeki fil şeklindeki çanta da markaya ait...
Çantalarda bol mücevher kullanılması ve hatta tamamen mücevherden yapılması Judith Lieber’in imzası... İlhamını popüler kültürden ve doğadan alan Lieber'in tabii ki daha klasik clutch modelleri de var ama son zamanlarda hayvan figürlü, yiyecek ya da içecek şeklindeki tasarımlar daha çok ilgi görüyor.
Kim Kardashian'ın dolar şekli olan altın rengi çantası 31 bin TL... Kim Kardashian'ın dolar şekli olan altın rengi çantası 21 bin 500 TL...
Tabii bu çantalar her ne kadar minik de olsa fiyatı oldukça büyük. Örneğin patates kızartması şeklindeki çanta, hamburger şeklinde tasarlanan çanta, altın kaplama telsiz telefon 31 bin TL... Müzik seti 33 bin TL. Uçan balon 27 bin TL. Dondurma 22 bin TL. Dolar işaretinin olduğu minik çanta 21.500 TL.
Patates kızartması şeklindeki çanta ise 31 bin TL... Patates kızartması şeklindeki çanta ise 31 bin TL...
Bir çok kişi bu kadar küçük boyuttaki çantalara bu kadar para verilir mi diyebilir. Judith Lieber ölene kadar yaklaşık 4 bine yakın çanta tasarladı ve tasarımlar sanat eseri olarak değerlendirildi. Öyle ki çantaları Manhattan Tasarım Müzesi’nden New York Metropolitan’a Londra’daki, Victoria & Albert’a kadar dünyanın en saygın müzelerinde sergilendi ve sergilenmeye de devam ediyor.
Bu gönderiyi Instagram'da gör

SÖZCÜ GAZETESİ/HAYAT (@sozcuhayat)'in paylaştığı bir gönderi ()

5995-00 3695-dolar cupkek dondurma hamburger judith-leiber-1 judith-leiber-2 judith-leiber-3 judithlieber_06 judithlieber_22 popcorn seker