Sözcü Plus Giriş
GALERİ Antep fıstığının yararları nelerdir? 9 Kasım 2017 07:51
1 Onu hangimiz sevmiyoruz ki! Çerezlerin en sevileni Antep fıstığının faydaları yabana atılır cinsten değil. Mesela, günde 10-12 adet yenilen iç antepfıstığı, vücudun günlük yağ ihtiyacını karşılayabiliyor. İşte diğer yararları...
2 * 100 gram Antep fıstığı vücudun günlük protein, vitamin B1 ve fosfor ihtiyacının yüzde 35'ini karşılar.
3 * Antep fıstığında kolestrol yok. Kandaki kolesterol seviyesini düşürür. Kroner kalp hastalığının riskini azaltır.
4 * Antep fıstığı protein yönünden 2 kat, fosfor yönünden 4 kat sığır etinden daha üstündür.
5 * Vitamin E, B ve C komplexince zengindir.
6 * Antep fıstığı şeker hastalığında (Diabete Mellitus) kullanılabilir.
7 * 100 gr Antep fıstığında 4.0 gr posa bulunur. Posa miktarı yönünden pirinç, patates ve buğday (0.3 gr) dan daha üstündür.
8 * İnce bağırsakta glikoz emilimini azaltır ve kan şekerinin yükselmesini önler.
9 * Yapısındaki lipitlerin çoğunluğu monounsature yağ asiti içerdiğinden(35 g), kan şekerini yükseltme (Glisemik index) yönünden buğdaydan daha az riske sahiptir.
10 * Kalp için Antep fıstığı kalp sağlığını korumada önemli bir ilaç vazifesi görür.
11 * Hastalıktan sonra Antep fıstığı nekahet dönemlerinde de vücudumuzun dostudur. Bir terkip içinde veya tek başına tüketilen fıstık, nekahet dönemin rahat ve kısa sürmesini sağlar, bünyeyi dirençli hale getirir.
12 * Akciğer için iyi bir iltihap temizleyicidir. Göğsü yumuşatır, ağrılarını hafifletir, öksürüğün geçmesine yardımcı olur.