Badem yüksek derecede besleyicidir ve sağlıklı yağlar, antioksidanlar, vitaminler ve mineraller bakımından zengindirler. Şimdi, bademin sağlık üzerinde kanıtlanmış sağlık yararlarından bazılarını gözden geçireceğiz… Bademin faydaları nelerdir? İşte bilinmesi gerekenler… BADEMİN FAYDALARI Bademin sağlık faydalarından bazıları şunlardır: Sağlıklı bir beyin Bademler riboflavin ve L-karnitin içeriğindeki yüksek içeriği nedeniyle en çok tercih edilen beyin gıdalarından biridir. Bu iki madde bilişsel azalmayı önler ve beyindeki enflamatuar süreçleri azaltarak sağlıklı nörolojik aktiviteyi destekler. Cilt sağlığını iyileştirir Badem, serbest radikallerle savaşan ve enflamasyonu azaltan, cildinizi sağlıklı ve genç koruyan harika bir E vitamini ve antioksidan kaynağıdır. Araştırmalar, bademlerin yüksek miktarda epicatechin, catechin, quescetin, isorhamnetin ve kaempferol içerdiğini gösterdi; Bu maddelerin hepsi UV ışınları, kirlilik ve cildinizdeki zayıf beslenmenin sonucunda oluşan zararla mücadele edebilecek antioksidanlardır. Yine bu maddeler cilt kanseriyle savaşır ve önler. Sindirime yardımcı Badem harika bir lif kaynağıdır. Bir avuç badem yemek ya da bir bardak badem sütü içmek gastrointestinal sisteminizin hareket etmesini sağlayabilir ve kabızlığı önleyebilir. Badem ayrıca bağırsaklarınızdaki sağlıklı bakterileri de teşvik edebilir. Bu, yemeğinizi sindirmenize ve hatta hastalıklarla savaşmanıza yardımcı olabilir. Sağlıklı hücrelere sahip olmak için Badem, sadece sağlıklı yağlar ve protein değil, aynı zamanda antioksidanlar bakımından da zengindirler. Bu bitki bileşikleri, hücrelerinizi oksidasyona ve erken yaşlanmaya karşı koruyabilir. Kolesterolü düşürür Badem, kolesterolü doğal olarak düşüren en iyi yiyeceklerden biridir . Araştırmalar badem yemenin LDL (kötü kolesterol) seviyelerini düşürebildiğini gösteriyor. Düşük kan basıncı Badem, kan basıncının düşmesine yardımcı olan magnezyum bakımından zengindir. Araştırmalar kanınızdaki magnezyum seviyesinin düşük olmasının sizi yüksek tansiyon riski altına sokabileceğini göstermektedir. Kemik sağlığını geliştirir Bademde bulunan birçok mineralden biri olan fosfor, osteoporoz gibi yaşa bağlı sorunların başlamasını da önlerken, dişlerin ve kemiklerin dayanıklılığı ve gücü üzerinde önemli bir etkiye sahiptir. Enerji üretimini artırır Bademlerde bulunan bakır, riboavin ve manganez metabolik hıza ve enerji üretimine yardımcı olur. Gebelik için etkili Badem, folik asit bakımından zengindir ve bebeklerde doğum kusurlarının görülme sıklığını azaltmaya yardımcı olur. Ayrıca, doku ve hücre oluşumunun sağlıklı bir şekilde büyümesini de sağlar. BADEM HAKKINDA badem, çoğu zaman fındık olarak sınıflandırılmasına rağmen, aslında badem ağacının (Prunus dulcis) meyvesinden elde edilen tohumdur. İran, Suudi Arabistan , Lübnan, Türkiye, Suriye, Ürdün ve İsrail gibi yerlerde de yetiştirilir. Bademlerin tadı tatlıdan acıya kadar değişebilir. Tatlı bademler yenilebilirken, acı olanlar yemeklere lezzet katmak için kullanılan yağ yapımında kullanılır. [old_news_related_template title="Badem kaç kalori? Bademin besin değerleri ve kalorisi..." desc="Kalori, kısaca tüketilen besinlerin dokular içinde yanarak vücudun sıcaklık sağlama değerlerinin ölçülmesinde kullanılan bir terimdir. Yani kalori yiyeceklerin enerjisini temsil eder. Bu nedenle de günlük beslenme tablosuna giren birçok yiyeceğin kalori miktarı merak edilir. Bu besinlerden biri de bademdir. Peki, bir avuç badem kaç kaloridir? 28 gram bademin kalori miktarı ve besin değerleri haberimizde..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/09/03/iecrop/shutterstock_560041981_16_9_1567486362.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/badem-kac-kalori-bademin-besin-degerleri-ve-kalorisi-3szcu/"] [old_news_related_template title="Bademli keşkül nasıl yapılır? İşte bademli keşkül tarifi ve malzemeleri..." desc="Osmanlı’dan günümüze kadar gelen bademli keşkül herkesin severek yediği bir tatlıdır. Sütlü tatlı olması dolayısı ile hem hafif ve az kalorilidir hem de lezzeti birçok şerbetli tatlıdan daha lezzetlidir. Badem tadının ağırlıklı olduğu Keşkül tarifi kolaylıkla yapılıp servis edilebilir. Keşkül tarifini yaparken dikkat etmeniz gereken püf noktalar çok önemlidir. Bu nedenle vereceğimiz keşkül tarifinin püf noktalarını göz önünde bulundurun. İşte bademli keşkül tarifi..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/06/27/iecrop/muhallebi-shutterstock_16_9_1561642249.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/bademli-keskul-nasil-yapilir-iste-bademli-keskul-tarifi-ve-malzemeleri-szcu9/"]