Beynimizin performansı yediklerimizden doğrudan etkileniyor. Protein ve karbonhidratla beslenmenin, beynin çalışmasını olumlu etkilediğini belirten İstanbul Bilim Üniversitesi'nden Prof. Dr. Funda Elmacıoğlu, doğru ve sağlıklı beslenmenin önemini anlattı. Elmacıoğlu, insan beyninin sürekli aktif, dikkat ve konsantrasyon açısından üstün olmasının yenilen besinlerle bağlantısı bulunduğuna dikkat çekerek, "Protein, karbonhidrat, vitamin ve minerallerden oluşan beslenme programı beynin performansını artırırken, aynı zamanda dikkat eksikliği ve unutkanlığın önüne geçilmesini mümkün kılıyor ancak insanlarımızın hangi mevsimde hangi besinleri hangi oranda yemeleri gerektiğini bilmeleri gerekiyor" dedi. GENÇ YAŞLARDA BAŞLAYAN UNUTKANLIK GİDERİLEBİLİR   Beslenmede sebze ve meyvelerin büyük yer teşkil ettiğine işaret eden Elmacıoğlu, sofralarda yeşil yapraklı sebzeler ve tahılların mutlaka bulundurulması gerektiğini söyledi. Genç yaşlarda başlayan unutkanlık ve dikkat eksikliğinin doğru beslenme ile giderilebileceğini ifade eden Elmacıoğlu, şunları ifade etti: "Balık, et, yeşil yapraklı sebzeler, lahanagiller ve tahıl içerikli beslenme şekli ile günümüzde yaygınlaşan unutkanlığın önüne geçmek mümkün. Genç yaşlarda başlayan, pek önemsenmeyen hafif unutkanlık ve dikkat eksikliği, ileride karşımıza hafıza kaybı hastalığı olarak bilinen Alzheimer olarak çıkabilir. Bu nedenle protein, karbonhidrat, vitamin ve minerallerden oluşan beslenme programı hayatımızın her döneminde olmalıdır."