Bu lokantada çatal bıçak servisi yok
200 yıllık geçmişi olan Denizli Kebabı diğer kebaplara benzemiyor. Kentin 36 yıllık ustası Hüsamettin Akçaöz, kebabın tüm inceliklerini kuşaktan kuşağa aktarıyor...
Denizli’de geçmişi 200 yıl öncesine dayanan Denizli Kebabı geleneğini sürdüren birkaç ustadan biri olan Hüsamettin Akçaöz, işletmesinde müşterilerine çatal bıçak servisi yapmıyor. ‘Kebap elle yenir’ diyen Akçaöz, fırındaki kebabın pişme sesini dinliyor ve paket servise karşı çıkıyor. Akçaöz kentte Hüsamettin Usta adıyla tanınıyor. Denizli Kebabı’nın diğer kebaplardan farklı olduğunu belirten Hüsamettin Akçaöz kebabın özelliklerini SÖZCÜ HaftaSonu’na anlattı:
- Bizim kebabımız normal bir ateşte değil fırındaki tuğlaların ısısı ile pişer. Yaklaşık 4 saat içinde pişer fırının içinde 7 saat kalır. Ateşe doğrudan maruz kalmaz. Herhangi bir is yanık kokusu olmaz.
- Döneri her yerde yersin ama kebabı yiyemezsin. İşin püf noktaları var. Bunları her usta bilmez. Zaman zaman kebabın pişişini dinliyorum. Çünkü ateşin kıvamını etin cızıltısı anlatıyor. Yağmur tanesi gibi bir ses o. Her şey gözle yapılmaz.