Reklamsız Sözcü

Buzdolabında saklanmaması gereken yiyecekler

1 Domatesi bozulmaması için buzdolabına koyuyorsanız yanılıyorsunuz. Besinleri saklama konusunda tüm bildiklerinizi unutun! Bu yiyecekleri buzdolabında saklıyorsanız hata yapıyorsunuz. İşte buzdolabında saklanmaması gereken ürünler...
2 Soğan: Buzdolabında saklanmaması gereken yiyecekler Soğanı buzdolabında saklarsanız yumuşak ve küflü hale gelir. Kuru ve serin bir yerde saklanması gereken soğanı ancak kestikten sonra cam bir kabın içinde buzdolabında saklamak gerekiyor.
3 Muz: Buzdolabında saklanmaması gereken yiyecekler Buzdolabı muzun olgunlaşma süresini geciktirdiğinden içeriğindeki besin maddelerinin değerlerinin düşmesine neden oluyor. Bu yüzden muzu buzdolabında değil serin ve kuru bir yerde saklamak daha doğru.
4 Patates: Buzdolabında saklanmaması gereken yiyecekler Serin ve kuru bir yerde saklanması gereken patatesi buzdolabına koyarsanız tadının değiştiğini ve hemen yumuşadığını görürsünüz. Ayrıca soğuk ortamda patatesin içindeki nişasta şekere dönüşeceğinden patatesin buzdolabından uzak tutulması gerekir.
5 Bal: Buzdolabında saklanmaması gereken yiyecekler Buzdolabında saklanan bal kristalize hale gelir. Bu nedenle balı asla buzdolabına koymamanız gerekir.Balı özellikle oda sıcaklığında ve ağzı sıkı bir şekilde kapatılarak muhafaza etmek daha doğru.
6 Kahve: Buzdolabında saklanmaması gereken yiyecekler Kahve için en uygun saklama koşulu kuru ve ağzı sıkıca kapalı şekilde muhafaza etmek. Buzdolabına giren kahve kokusunu ve tadını kaybediyor
7 Sarımsak: Buzdolabında saklanmaması gereken yiyecekler Buzdolabında saklanan sarımsak çabuk küflenir. Buzdolabındaki soğukluk ayrıca sarımsağın yapısının bozulmasına neden olacağından en uygun koşul serin ve kuru bir ortam.
8 Ekmek: Buzdolabında saklanmaması gereken yiyecekler Buzdolabının ekmeğin küflenmesini geciktirdiği inancı yanlış. Buzdolabındaki ekmeğin küflenmesi hızlanır ve ekmek çok çabuk bozulur.
9 Domates: Buzdolabında saklanmaması gereken yiyecekler Buzdolabında saklanan domates tadını kaybeder. Buzdolabındaki soğuk hava domatesin olgunlaşmasını durdurur. Zamanda dokusu bozulmaya başlayan domatesi sepette serin ve kuru yerde saklamak önemlidir.
10
11 Ananas: Buzdolabında saklanmaması gereken yiyecekler Ananasın buzdolabında saklanması olgunlaşmasını geciktirir. Bu da ananasın içindeki yararlı enzimleri ve besin değerini kaybetmesine neden olur. Ananasın kuru ve serin bir ortamda saklanması gerekir.
12 Sıvı yağ: Buzdolabında saklanmaması gereken yiyecekler Buzdolabına asla koyulmaması gereken ürünlerden biri de sıvı yağlardır. Buzdolabına koyulan sıvı yağ kalınlaşır ve içeriğindeki besin değerini yavaş yavaş kaybeder.
13 Kavun: Buzdolabında saklanmaması gereken yiyecekler Yaz aylarında serinlemek için yenen kavunu kesmeden önce buzdolabına koyarsanız kavun antioksidan değerini kaybedecektir. Bu nedenle kavunun kesildikten sonra ağzı kapalı bir kapta buzdolabında saklanması gerekir.
14 Fesleğen: Buzdolabında saklanmaması gereken yiyecekler Taze fesleğeni saklama koşulları kahve ile aynı olmalıdır. Çünkü buzdolabındaki fesleğen kokusunu kaybederken besin değeri de azalacaktır. Fesleğeni en doğru saklama koşulu bir bardak taze suda bekletmek.
15 Balkabağı: Buzdolabında saklanmaması gereken yiyecekler Havalandırılması gereken balkabağı kuru ve serin yerde saklanmalıdır. Buzdolabındaki balkabağı besin değerini kaybediyor.
16 Acı sos: Buzdolabında saklanmaması gereken yiyecekler Özellikle evde yapılan acılı sosların serin bir yerde saklanması gerekir.
17 Pil: Buzdolabında saklanmaması gereken yiyecekler Pilleri buzdolabında saklamak pillerin performansını olumsuz etkiler. Bu nedenle piller serin ve kuru bir yerde saklanmalıdır.
18 Patlıcan: Buzdolabında saklanmaması gereken yiyecekler Patlıcan soğuğa karşı oldukça hassastır. Buzdolabında saklanan patlıcan yumuşar, bu yüzden onları oda sıcaklığında tutmak daha doğrudur.