Bu web sitesi ne yazık ki Internet Explorer 9 ve altını desteklememektedir. Lütfen web tarayıcınızı Internet Explorer 10 ve üstü bir sürüme yükseltiniz.
Her gün peynir yemek kalp sağlığını koruyor
Her gün peynir yemek kalp sağlığını koruyor
Siz de peynir sevenlerdenseniz yayınlanan bu yeni çalışmanın sonuçları sizi mutlu edecek. Araştırmacılar, her gün yaklaşık 40 gram peynir yemenin, kalp hastalığı ve inme riskini azaltmaya yardımcı olabileceğini söyledi.
Yaşam 12 Aralık 2017 - 16:08

Medical News Today’in haberine göre; yeni bulgular, peynir alımının kardiyovasküler hastalık riski üzerindeki etkilerine bakan 15 gözlemsel çalışmanın analizinden elde edildi.

shutterstock_109878935-custom

Çin’deki Soochow Üniversitesi’nden Li-Qiang Qin ve meslektaşlarının yaptığı o çalışmaya göre; peynirin kalp sağlığı üzerinde olumlu etkileri bulunduğunu açıkladı. Çalışmanın sonuçları Avrupa Beslenme Dergisinde yayımlandı.

shutterstock_137057663-custom

2015 yılında yapılan araştırmaya göre; cheddar ve mozzarella peyniri en popüler seçenekti. Bu çalışmaya göre; “Peynir, kalsiyum, çinko ve A ve B-12 vitaminleri gibi sağlığa yararlı bazı besin maddeleri içeriyor olsa da doymuş yağlarda kolesterol düzeylerini artırabilir ve kalp hastalığı ve inme riskini artırabilir” denilmişti.

shutterstock_272645645-custom

Ancak yeni çalışma, bu popüler süt ürününün kardiyovasküler sağlık üzerinde ters etki yapabileceğini önerdi. Uzmanlar yine de bu bulguları teyit edinceye kadar, peynirde doymuş yağ oranının yüksek olduğunu unutmamak ve çok tüketmemek gerektiğine dikkat çekti.

shutterstock_364648697-custom

Amerikan Kalp Derneği, günlük kalorinin yaklaşık yüzde 5-6’sının doymuş yağlardan gelmesi ve bu sınırın altında kalmasına yardımcı olmak için az yağlı süt ürünlerine geçilmesini öneriyor.

shutterstock_384402877-custom