Sözcü Plus Giriş
GALERİ Hormonlu gıdaları anlama rehberi 17 Şubat 2018 02:49
1 Hormonlu gıdalar, obezite ve kanser başta olmak üzere pek çok hastalığın nedeni oluyor. Yediğimiz, içtiğimiz meyve ve sebzelerin hormonlu ya da bayat olup olmadığını anlayabilirsiniz. İşte hormonlu gıdaları ele veren belirtiler...
2 Patlıcan: Şekli bozuktur. Kenarında meme gibi şişlikler görülür. Yan yana yapışıktır. Etli kısmı sünger gibi kof, çekirdeksiz olur.
3 Çilek: Isırdığınızda çileğin orta kısmında boşluk varsa hormonludur.
4 Salatalık: Şekilsiz, bir ucu kalın, bir ucu ince veya yan yana yapışık meyvelere dikkat edin. İçleri adeta sünger gibi, çekirdek evi de kof bir yapıya sahiptir. Yenildiği zaman tat vermez.
5 Karpuz: Hormonlu karpuzların çekirdek evleri boştur. Yendiği zaman aşırı nişasta kokusu verir.
6
7 Süt: Paket yerine günlük süt almayı tercih edin. Aldığınız günlük süt markasını deneyin eğer süt 3-4 gün içinde bozulmuyorsa o ürünü kullanmayın.
8 Kabak: Şekli bozuk ve çekirdeksiz.
9 Mısır: Kusursuz ve sıralı şekilde düzgün mısır almayın.
10 Zeytin: Sıkça boya kullanılan zeytinin çekirdeği eğer kahverengi değil siyahsa yemeyin.
11 Biber: Aşırı büyük ve etli bir görünüme sahiptir. Çekirdek evi boş, etli kısımda domatesteki gibi beyaz ve sert bir doku hakimdir.
12 Patates: Şekilsiz ve yumruları birbirine yapışıktır. Patateste aşırı gübre ve hormon kullanılırsa içinde kararmalar görülür.