Sözcü Plus Giriş
GALERİ İşte buzdolabında tutulmaması gerekenler 14 Aralık 2019 05:32
1 Yiyecek içecekler ve hatta ojeden parfüme kadar birçok ürünün bozulmasını engellemek için buzdolabında muhafaza edilir. Fakat çok bilinmese de bu durumun istisnaları mevcuttur. Bazı besinler buzdolabında saklandığında daha kısa sürede bozulur ve adeta zehire dönüşür. İşte buzdolabında tutulmaması gerekenler...
2 DOMATES: Hemen herkesin bozulmaması için buzdolabında sakladığı domatesler aslında buzdolabı sayesinde tadından ödün veriyor. Adeta kumlu hale gelen yapısı tadını da bozuyor. Hızla yumuşamaya başladığı için bakteriler oluşur ve öyle tüketildiğinde sağlık sorunlarına neden olur.
3 PATATES: Buzdolabında tutulan patatesin tadı ve dokusu kötü etkilenir. Yavaş yavaş bozulmaya başlar fakat buzdolabında olduğu için görüntüsünde bir değişme olmaz. Görüntüsünde bir değişim olmadığı için bozulduğu anlaşılmaz ve tüketildiğinde çeşitli sağlık sorunlarına yol açar.
4 SARIMSAK: Sarımsak, kuru ve serin ortamlarda 3 ay boyunca kimseye zararı olmadan usul usul bekler. Buzdolabındayken etrafında dolaşan hava anti-sarımsak etkisi yapar.
5 TATLILAR: Çikolata başlığında söyledik ama aslında şekerli yiyecekleri buzdolabında uzak tutun. Her birinin ya formu ya da lezzeti buzdolabında zarar görür. Bal akışkanlığını yitirir, reçel donabilir, çikolatanın tadı hak getirir.
6 ANANAS: Ananas gibi tropik meyveleri buzdolabında saklamak kısa sürede çürümesine neden olur.
7 KARPUZ: Aynı şekilde karpuzda buzdolabına konulduğunda kısa sürede bozulur.
8 SOĞAN: Soğan da sarımsak gibi buzdolabında yaralanan yiyeceklerden. Hatta soğanın ömrü buzdolabındayken sarımsağa göre daha kısa. Sevenleri ayırmayın, sarımsağın yanına koyun.
9 EKMEK: Üç gün sonra yapacağınız köfte için saklamıyorsanız, ekmeği buzdolabında saklamak tazeliğini yitirmesine sebep olacaktır.
10 FESLEĞEN: Buzdolabına konulduğu andan itibaren rengi, tadı ve kokusu değişir tüketilmeyecek hale gelir.