Bazı tarihsel kaynaklara göre, insanlar MS 460'dan beri kakao tüketiyor veya kullanıyor. Daha yakın zamanlarda, araştırmacılar kakaonun antienflamatuar ve antioksidan etkileri de dahil olmak üzere çeşitli sağlıklı özelliklere sahip olduğunu keşfetmişlerdir. Peki, kakao yağı nedir? Kakao yağının faydaları nelerdir? Bilinmesi gerekenleri haberimizde sizler için derledik. KAKAO YAĞI NEDİR? Kakao yağı, kakao ağacında yetişen kakao çekirdeklerinden elde edilen doğal, eritilebilir bir tür bitkisel yağdır. Kakao çekirdekleri, bilimsel adı Sterculiaceae olan bitki ailesinin bir üyesi olan Theobroma cacao L. bitkisinin tohumlarıdır.Çikolata yapımında da kullanılan bu yağ; Hafif bir kokusu, pürüzsüz bir dokusu ve ultra nemlendirici olması nedeniyle, losyonlarda, kremlerde ve dudak balsamlarında yaygın olarak kullanılmaktadır. Kakao çekirdekleri Orta ve Güney Amerika'nın bazı bölgelerine özgüdür ve yüzyıllardır Mesoamerica ve Karayipler gibi yerlerde doğal cilt nemlendiricileri yapmak için hasat edilmiştir. KAKAO YAĞININ BAŞLICA FAYDALARI * Cildi nemlendirir, parlak bir görünüm kazandırır. * Yaraları kısa sürede onarır. * Hamilelik sırasında oluşan çatlakları önleyebilir. * Çatlak dudakları iyileştirir. * Yaşlanmanın etkileri ile savaşır. * Cilt yanıklarını hızla iyileştirir. (Saf oluğundan emin olduktan sonra kullanın) * Ağız yaralarına iyi gelir. * Bağışıklık sistemini güçlendirir. * İçeriğindeki bitki kaynaklı doymuş yağlar kardiyovasküler hastalık riskini azaltabilir. * Kakao yağındaki bazı antioksidanlar iltihaplanmayla savaşmada yardımcıdır. * Beyin ve ruh sağlığını iyileştirir. * Serotonin hormonu salgılamaya neden olarak mutlu hissetmenizi sağlar. * Kabızlığa iyi gelir. * Kepeği ortadan kaldırır. * Saç derisini korur, saçları nemlendirir. [old_news_related_template title="Kakaonun faydaları nelerdir? Kakao neye iyi geliyor?" desc="Vatanı orta Amerika olan ancak zamanla önce güney Amerika sonra batı Afrika ve nihayet günümüzde hemen hemen tüm tropikal ülkelerde yetişen ve latince adı “Tanrıların Yiyeceği” anlamına gelen 'Theobroma kakao' olan kakao, boyları 4 ila 8 metreye ulaşan kakao ağaçlarının tohumlarıdır. Potasyum, fosfor, magnezyum, kalsiyum mineralleri açısından zengin olan kakao, ayrıca tiamin, riboflavin, niasin, folat ve B6, E ve K vitamini gibi vitaminler içerir. Vücuda enerji için karbonhidrat, protein sağlarken önemli bir çinko, demir ve sodyum kaynağıdır. Peki, kakaonun faydaları nelerdir? Kakao neye iyi geliyor? Merak edilen tüm detaylar haberimizde…" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/05/05/iecrop/kakao-neye-iyi-geliyor_16_9_1588670188.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/yasam-haberleri/kakaonun-faydalari-nelerdir-kakao-neye-iyi-geliyor-szcu8/"]