Greçka olarak da bilinen bir bitkinin tohumları karabuğday olarak adlandırılıyor. Yüzyıllardır Asya ülkelerinin mutfaklarında sıkça tüketilen karabuğday özellikle kuzey yarımkürede; Rusya, Kazakistan, Çin ve Orta ve Doğu Avrupa'da yetiştirilmektedir. Karabuğday, birçok besin yararına ve mükemmel sağlık özelliklerine sahip doğal bir gıdadır. Peki, Karabuğdayın faydaları nelerdir? Merak edilenler haberimizde... KARABUĞDAYIN FAYDALARI Karabuğdayın sağlık açısından faydalarından bazıları şunlardır: Kabızlık için idealdir Karbuğdaydaki lif zenginliği, özellikle ara sıra meydana geldiğinde kabızlık için idealdir. Lif içeriği için bağırsak geçişini düzenlemek ve geliştirmek faydalıdır. Karabuğday ile ilgili birçok bilimsel çalışmada, içeriğindeki lif nedeniyle kolon kanserini önlemeye yardımcı olduğu bulunmuştur. Şeker hastalığı olanlar için uygundur Kan yağını ve kan basıncını düşürme nitelikleri nedeniyle karabuğday, şeker hastaları için yararlı bir seçenektir, çünkü kardiyovasküler hastalıklar genellikle bu hastalığın doğrudan sonuçlarından biridir. Karabuğday ayrıca, kan şekeri seviyesini düşürmeye yardımcı olur. Alzheimer tedavisinde yararlı Karabuğday, içerdiği antioksidanlar sayesinde, beyin fonksiyonlarını destekliyor ve Alzheimer hastalığının tedavisinde fayda sağlıyor. Kalp sağlığını geliştirir Karabuğday, her ikisi de kalp sağlığını korumak için önemli olan iltihaplanmayı azaltmaya ve LDL'yi veya “kötü kolesterol” seviyelerini düşürmeye yardımcı olur. Bu kardiyovasküler yararları sağlayan karabuğdayda, kan basıncını düzenlemeye ve kolesterolü düşürmeye yardımcı olan bir tür antioksidan olan phytonutrient bulunur. Çölyak hastaları için vazgeçilmez Buğday ve arpa gibi kepekli tahıllarla aynı şekilde kullanılabilmesine rağmen, karabuğday doğal olarak glutensizdir, bu da çölyak hastalığı veya tahıl duyarlılığı olan kişiler için mükemmel bir seçimdir. Kansere karşı korur Karabuğday, belirli kanser türleriyle savaşmaya yardımcı olabilecek antioksidanlar ve fenolik bileşikler içerir. Karabuğdayda bulunan antioksidanların bazıları, hücrelerini serbest radikal hasarına karşı koruyan ve kanserin yayılmasına katkıda bulunabilecek tehlikeli inflamasyon türlerini önleyen oligomerik proantosiyanidinler gibi flavonoidleri içerir. [old_news_related_template title="Şehriyeli bulgur pilavı tarifi: Farklı lezzet arayanlar için şehriyeli bulgur pilavı..." desc="Bulgur pilavını her zaman domatesli yemek istemeyenler için şahane bir fikir. Şehriyeli bulgur pilavı tarifi ile sofralarınıza bambaşka bir lezzet katabilirsiniz. İşte tadı damaklarda kalacak şehriyeli bulgur pilavı malzemeleri ve tarifi…" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/05/17/iecrop/bulgur-pilavi-shutter_16_9_1558105596.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/sehriyeli-bulgur-pilavi-tarifi-farkli-lezzet-arayanlar-icin-sehriyeli-bulgur-pilavi-szcu9/"] [old_news_related_template title="Patates püresi tarifi: Patates püresi kaç kalori? Pratik tarifli patates püresi nasıl yapılır?" desc="İsterseniz yemeklerinizin yanında isterseniz sade olarak yiyin patates püresi tadına doyum olmaz bir lezzettir. Patates püresinin kaç kalori olduğunu ve pratik yapımını tarifimizde hazırladık. İşte patates püresi tarifi…" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/04/12/iecrop/patates-puresi-shutter-1_16_9_1555082065.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/patates-puresi-tarifi-patates-puresi-kac-kalori-pratik-tarifli-patates-puresi-nasil-yapilir-szcu9/"]