Türk gastronomisinin en önemli yemekleri arasında sayılan kebap, Gaziantep, Adana ve Şanlıurfa'nın en önemli yemekleri arasında yer alıyor. Özel bir üniversite de kebabı Türkiye'de ilk kez üniversitede konu olarak işlemeye başladı. Başta Gaziantep, Adana ve Şanlıurfa olmak üzere Türkiye’nin, hatta dünyanın en sevdiği yemekler arasında yer alan kebap üniversiteli oldu. Üniversite gastronomi bölümünde okuyan öğrencilere bundan sonra kebap ders olarak verilecek ve öğrencilere geleneksel Türk kebabının yapımı ve çeşitleri öğretilecek. İşin mimarı olan Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü öğretim görevlisi ünlü şef Tahir Tekin Öztan, Gastronomi Bölüm Başkanı İlkay Gök ve üniversitenin Mütevelli Heyeti Başkanı Bekir Okan uygulamanın ilk derse katıldılar. Senato üyeleri ve fakülte dekanlarının da katıldığı ilk derste öğrenciler ünlü şef Tahir Tekin Öztan’dan etin anatomisi hakkında bilgi alarak kebap için kullanılan eti tanıma şansı yakaladı. İlk derste uygulamalı kebap dersi verilirken öğrenciler hazırladıkları kebapları pişirerek lansmana katılan konutlara ikram edip lezzet testi yaptı. "ATEŞ BULUNDUĞUNDAN BERİ KEBAP YAPILIYOR" okan-universitesi-iha Gaziantep mutfağının İstanbul’daki önemli temsilcilerinden biri olan Tahir Tekin Öztan, kebap kültürünün binlerce yıldır usta-çırak ilişkisi ile nesilden nesile aktarılarak günümüze geldiğini belirterek, “Ancak günümüzdeki eğitim sistemi dolayısıyla çıraklık öldü. Çırağı olmayan mesleğin yarın ustası da kalmayacak. Bu durumda binlerce yıldır devam eden bir geleneğimiz, kültürümüz tehlikeye girecekti. Ya da kebap da tıpkı çiğköfte gibi yozlaşacaktı. Her kafasına esen kebaba bir şeyler katacak, kebap kebap olmaktan çıkacaktı. Bunun önüne geçmek için Bekir Okan’la koştuk ve kebabın üniversitede ders olarak okutulmasını sağladık. Gastronomimiz açısından büyük bir gelişme. Ateşin bulunmasıyla kebap yapımı başladı. Kebabı dünyada en iyi yapan ülke Türkiye’dir. En iyi yapan şehir de Gaziantep’tir. Bu tartışmasızdır. Böylesine tüm dünyayı etkileyen bir lezzeti doğru ve etkili anlatırsak, turizmimizin gelişmesine de büyük katkı sağlamış oluruz" şeklinde konuştu. "LEZZETTE İNOVASYON OLMAZ" okan-universitesi-iha-1 Son dönemlerde birçok yemekte inovasyon yapılmaya çalışıldığını ve bu yemek kültürünün yozlaşmasına neden olduğunu ifade eden Öztan “Biz yemeklerimizin reçetelerini annelerimizden, anneannelerimizden aldık. Lezzette inovasyon olmaz. Lezzette inovasyon yaparsanız aslını bozarsanız. Sunumda yapabilirsiniz ama lezzeti korumak için lezzette inovasyona karşıyız. Üniversitede öğrencilerimize işin aslını ve doğrusunu anlatarak öğretmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. İHA