Kefir, bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklarla mücadele etme gücünü artırır. Antibakteriyel, antifungal ve antienflamatuar etkilere sahiptir. Kalp, yüksek tansiyon, diyabet, obezite, gut, alerjik astım ve kanser başta olmak üzere pek çok hastalığın tedavisine yardımcı olabilir. Kemik gelişimi ve sağlığına katkılarından dolayı özellikle çocukların ve yaşlı kadınların sıkça tüketmeleri önerilir. Şimdi kefirin sağlık açısından faydalarına daha yakından bakalım… İşte kefirin faydaları… KEFİRİN FAYDALARI Kefirin sağlık açısından faydalarından bazıları şunlardır: Zararlı bakterilerin büyümesini durdurur Kefir enfeksiyonları önlediğine inanılan bazı çok özel bakterileri içerir. Bu, kefir'e özgü olan probiyotik Lactobacillus kefiri’dir. Çalışmalar, bu probiyotikin; Salmonella, Helicobacter Pylori ve E. coli dahil olmak üzere çeşitli zararlı bakterilerin büyümesini inhibe edebileceğini göstermektedir. Kefirde bulunan bir çeşit karbonhidrat olan Kefiran da antibakteriyel özelliklere sahiptir. Kanseri önlemeye yardımcı olur Bazı araştırmacılar kefirin kanseri önlemeye yardımcı olabileceğine inanıyor. Fermente süt ürünlerindeki probiyotiklerin, kanserojen bileşiklerin oluşumunu azaltarak ve ayrıca bağışıklık sistemini uyararak tümör büyümesini engellediğine inanılmaktadır. Kemik sağlığını iyileştirir Kefir harika bir kalsiyum, magnezyum ve K vitamini kaynağıdır. Kefir, bu önemli besin maddelerinin güçlü bir kaynağı olup, kemik sağlığını desteklemek için diyete dahil edilmesi gereken önemli bir besindir. Bu spesifik besinler (özellikle birlikte çalışırken) kemiklerinizin güçlü ve sağlıklı kalmasını sağlar. Cildi güçlendirir Bağırsakların doğal dengesi bozulduğunda akne, sedef hastalığı, kızarıklık ve egzama gibi her türlü cilt problemleri ortaya çıkabilir. Kefirlerde bulunan probiyotik bağırsakları güçlendirir ve cildi güçlendirir, kalitesini iyileştirir ve ciltte yaraların iyileşmesini hızlandırır. Laktoz intoleransı belirtilerini düzeltir Birçok süt ürünlerinde bulunan iyi bakteriler, sağlıklı bir bağırsak ve vücut için gereklidir. Ancak laktoz intoleransı olan insanlar sütü sindiremez ve kendilerini rahat hissedemez. Bununla birlikte, kefirlerdeki aktif bileşen, laktik asidi azaltarak laktozu sindirmeyi kolaylaştırır. Aynı zamanda kefir sütten çok daha besleyicidir. [old_news_related_template title="İncir kaç kalori? İncirin besin değerleri ve kalorisi..." desc="Kalori tükettiğimiz besinlerin enerjisini temsil eder. Her bireyin yaşına ve yaşam standartlarına göre günlük tüketmesi gereken bir kalori miktarı vardır. Diyet listesi oluştururken öğünlere göre kalori dağılımı yapılır. Tabi kalori tek başına da yeterli değildir. Tüketilen yiyeceğin besin değerlerini de bilmek gerekir. Peki incir kaç kaloridir? İncirin besin değerleri ve kalorisi..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/09/13/iecrop/incir_16_9_1568353880.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/incir-kac-kalori-incirin-besin-degerleri-ve-kalorisi-3szcu/"] [old_news_related_template title="Milföy pasta tarifi: Kolay milföy pasta nasıl yapılır?" desc="Belki de bu zamana kadar tarifini görmüş olduğunuz en kolay pastayı sizin için sunuyoruz. Milföy pasta tarifi ile dakikalar içinde şahane bir pastanız olabilecek. Özellikle meyve ve çikolata severlerin çok ilgisini çekecek olan milföy pastası misafirleriniz içinde oldukça iyi bir seçenek. İşte milföy pastası malzemeleri ve tarifi…" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/10/01/iecrop/milfoy_16_9_1569940691.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/milfoy-pasta-tarifi-kolay-milfoy-pasta-nasil-yapilirszcu9/"]