Bu web sitesi ne yazık ki Internet Explorer 9 ve altını desteklememektedir. Lütfen web tarayıcınızı Internet Explorer 10 ve üstü bir sürüme yükseltiniz.
Künefe bir kez daha Hatay’a tescillendi!
Künefe bir kez daha Hatay’a tescillendi!
Hiç şüphesiz şerbetli tatlılar içerisinde en hafif ve faydalı olanı kaliteli bir Hatay künefesidir. Tereyağlı ve hamur oranı düşük, şerbeti az ve peyniri bol, tam bir kalsiyum deposu.
Yaşam 9 Aralık 2017 - 10:41

Türkiye genelinde 24 branşta düzenlenen ‘Lezzet Ödülleri’  Asi Künefeleri’nin oldu. Türkiye genelinde birçok önemli firmanın katılım gösterdiği yarışmanın künefe dalında birinci olan Asi Künefeleri büyük ses getirdi.

HATAY’IN GELENEKSEL LEZZETİNİ İSTANBULLULARA DA SEVDİRDİ!

Hatay dışında İstanbul’da da 4 şubesi bulunan ve Hatay künefesini İstanbul’da en güzel şekilde temsil eden Asi Künefeleri, Hatay’ın ve İstanbul’un vazgeçilmez tadı olmaya devam ediyor.
500 binin üzerinde oyla birinci olan Asi Künefeleri Genel Müdürü Mustafa Görgen, yöresel üründe küresel lider olmayı hedeflediklerini ve bu vizyonla çalıştıklarını belirtti. Mustafa Görgen sözlerini şu şekilde sürdürdü: “1960’lı yıllarda sektöre künefe yapımında kullanılan peynir üretimi ile başladıklarını, bugün ise ürünlerini gerek, taze olarak salonlarında nihayi tüketicilerine ulaştırdıklarını, gerek ise donuk olarak, tüm Türkiye’de ve yurt dışında ortalama 20 ülkeye ara tüketicilere(restoranlara) ulaştırdıklarını, gerçek Hatay künefesinin dünyada tanıtımını üstlendiklerini ve bunu hassasiyetle ve yüksek müşteri memnuniyetini sağlayarak gerçekleştirdiklerini söyledi.”

HATAY’IN GURURU : KÜNEFE İÇİN UZAK DİYARLARDAN GELİYORLAR!

Hatay’ın Antakya İlçesi’nde iki alanda hizmet veren Asi Künefeleri, kazanılan ödül karşısında Hatay halkından da büyük övgü topladı.

KADAYIFÇI DEĞİL KÜNEFECİYİZ!

Künefe’nin ana vatanının Hatay olduğunu söyleyen Asi Künefeleri Genel Müdürü Mustafa Görgen, künefenin yüzyıllar boyunca Hatay’da evde tüketilen ve her Hataylının yapılışını bildiği tatlı türü olduğunu söyledi. Künefenin Hatay’ın milli ve geleneksel tatlısı olduğunu belirten Görgen, “Künefe yapmak hem keyifli hem de zordur, çok özel malzemeler gerektirir ve ustalık bilgisi, tecrübesi gerektirir. Ülkemizde maalesef künefe diye insanlarımıza kadayıf yediriyorlar. ” şeklinde konuştu.

Son güncelleme: 10:21 - 29.12.2017