Sözcü Plus Giriş
GALERİ Kuru meyvelerin faydaları nelerdir? 25 Ağustos 2019 06:08
1 Bazı meyveler kurutulduklarında vitamin ve mineral oranları artar. Özellikle elma, üzüm, erik, kayısı ve hurma bu besinlerin ilk sıralarında yer alır. Peki kuru meyvelerin faydaları nelerdir? Düzenli kuru elma yerseniz ne olur? Yüksek life sahip bu besinler hem sindirim sistemini yeniler hem de zayıflamada oldukça etkilidirler. İşte kuru meyveler hakkında merak edilenler...
2 KURU ELMA: İshal vücudun aşırı sıvı kaybına neden olan zehirli hastalıklarından biridir. Bir çorba kasesi kuru elma ve yoğurt karıştırarak tüketildiğinde kısa sürede ishalin neden olduğu zehir bağırsaklardan atılır. Sindirim düzenlenir. Ayrıca bu karışım uzun süre tok tuttuğundan zayıflamak isteyenler içinde ideal bir besindir. Uzmanlar gün içinde bir kase tüketilmesini tavsiye eder.
3 KURU ÜZÜM: Vücudun günlük ihtiyacı olan enerjiyi sağlayan en güçlü besindir. Özellikle solunum yolu hastalıklarında birebir fayda sağlar. Günde tüketilen 8 tane kuru üzüm hem yüksek tansiyonu dengeler hem de bağışıklık sistemini iltihaplı bakterilere karşı korur.
4 KURU HURMA: Antioksidan özelliği olan hurma vücudun ihtiyacı olan en etkili besindir. Biriken tüm toksinleri kısa sürede atarak vücudu adeta yeniler. B1 ve B2 vitaminleri bakımından zengin olan hurma beyin sağlığı için birebir fayda sağlar.
5 KURU DUT: Kandaki hemoglobin hücrelerin sayısını artırarak kansızlık gibi riskli hastalıkları önler. Günde bir avuç tüketildiğinde gerekli enerjiyi sağlar. Kuru üzüm ayrıca tükürük ve midedeki enfeksiyonları azaltarak ağız kokusunu engellemede etkilidir.
6 KURU ERİK: Yaşlanma karşıtı etkili bir besindir. İçerdiği yüksek antioksidan ve vitaminler bakımından vücudu yeniler. Kansere karşı bağışıklığı güçlendirir.
7 KURU İNCİR: Yağ ve sodyum oranı sıfır olan kuru incir damar tıkanıklığını önler. Bol miktarda protein barındırdığından kemik ve kas gelişiminde oldukça etkilidir.
8 KURU KAYISI: En yüksek lif kaynağıdır. Kabızlığı önleyerek şişkinlik gaz sorununu giderir. Bu sayede yaşam kalitesini yükselterek stres ve depresyon oranını azaltır. Uzmanlar potasyum zengini kayısıdan günde 4 tane tüketerek kalp rahatsızlıklarına yakalanma oranının azalacağını vurguluyor.