Leblebi, kalsiyum, manganez, fosfat, magnezyum, çinko gibi minerallerin yanı sıra K vitamini ve B6 gibi vitaminler bakımından zengin bir besindir. Nohuttan elde edilmesi sebebiyle iyi bir protein kaynağı olan leblebinin faydaları ile ilgili merak ettiğiniz tüm detayları haberimizde sizler için derledik... Leblebinin faydaları nelerdir? İşte cevabı... LEBLEBİNİN FAYDALARI Genellikle sarı ve beyaz olarak bilinen leblebinin sağlık açısından yararlarından bazıları şunlardır: Sağlıklı ve güçlü kemikler K vitamini, kalsiyum, magnezyum, demir ve fosfat gibi minerallerin varlığından dolayı leblebi, kemik yapısını ve gücünü korumaya yardımcıdır. Mideye iyi gelir Reflü, gastrit gibi mide rahatsızlıkları olanların sıklıkla tüketmesi tavsiye edilir. Leblebi mide öz suyunun emilmesine yardımcı olarak gastrit ve ağrılara iyi gelir. Kalbi korur İçeriğindeki B6, C vitaminleri, lif ve potasyum sayesinde kalp sağlığını koruyucu etkisi vardır. Leblebide bulunan zengin lif; kötü kolesterolü düşürür. Bu sayede inme, felç, kalp krizi ve damar tıkanıklığı gibi kalp rahatsızlıklarına yakalanma riski düşer. Kansere karşı koruma sağlar Selenyum nohutta fazlaca bulunan bir mineraldir. Leblebi de nohuttan elde edilir. Selenyum karaciğer enzimine katkı sağlar. Kansere neden olan bazı serbest radikallerin temizlenmesine yardım eder. İltihaplanmayı engeller, tümörlerin büyümesini önleyerek, kanserli hücrelerin, tümörlerin çoğalarak yayılmasını engeller. Zayıflamaya yardımcı olur Leblebi tokluk hissi sağlayarak daha az yemek yemeye yardımcı olur. Kilo vermek isteyenler için bu özellik önemli yarar sağlar. Diyabet riskini azaltır Araştırmalar düzenli olarak leblebi tüketiminin vücuttaki insülin miktarını düşürdüğünü göstermiştir. Leblebi kan şekeri seviyesi düşürmeye yardımcı olarak diyabet riskini azaltır. Bağışıklık sitemini destekler Leblebi demir bakımından önemli bir kaynaktır ve bu da bağışıklığın güçlenmesine fayda sağlar. Güçlü bir bağışıklık sistemi vücudun hastalıklara karşı direncini artırır. Demir ayrıca, kırmızı kan hücrelerini ve bazı hormonları üretmeye yardım ederek kansızlığın önlenmesine yardımcı olur. Cildi korur Leblebi içerdiği manganez miktarı bakımından önemli bir kaynaktır ve manganez de cildi korunmasına yardımcı olur. Ayrıca antioksidan özelliği sayesinde günlük mineralin % 85’ini karşılar. Ciltte UV ışınlarından dolayı oluşan kızarıkların önlenmesine yardım eder. [old_news_related_template title="Badem kaç kalori? Bademin besin değerleri ve kalorisi..." desc="Kalori, kısaca tüketilen besinlerin dokular içinde yanarak vücudun sıcaklık sağlama değerlerinin ölçülmesinde kullanılan bir terimdir. Yani kalori yiyeceklerin enerjisini temsil eder. Bu nedenle de günlük beslenme tablosuna giren birçok yiyeceğin kalori miktarı merak edilir. Bu besinlerden biri de bademdir. Peki, bir avuç badem kaç kaloridir? 28 gram bademin kalori miktarı ve besin değerleri haberimizde..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/09/03/iecrop/shutterstock_560041981_16_9_1567486362.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/badem-kac-kalori-bademin-besin-degerleri-ve-kalorisi-3szcu/"] [old_news_related_template title="Mayasız poğaça tarifi: Evde kolay poğaça nasıl yapılır?" desc="Yumuşacık ev poğaçasını kim sevmez ki… Kahvaltıda, çayın yanında ya da misafir tabaklarında olmazsa olmaz lezzetlerden biri olan poğaça için mayasız harika bir tarif hazırladık. Mayasız poğaça tarifi hem kolay hem de pastane poğaçasını aratmayan bir tat. İşte mayasız poğaça malzemeleri ve ayrıntılı tarifi…" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/10/07/iecrop/pogaca-yeni-shutterstock_16_9_1570457574.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/mayasiz-pogaca-tarifi-evde-kolay-pogaca-nasil-yapilirszcu9/"]