Bu web sitesi ne yazık ki Internet Explorer 9 ve altını desteklememektedir. Lütfen web tarayıcınızı Internet Explorer 10 ve üstü bir sürüme yükseltiniz.
Minik ustalarla mutfak keyfi
Minik ustalarla mutfak keyfi
Sömestir tatilinde evde eğlenceli vakit geçirmek için yapılacak etkinliklerden biri de çocuklarla enfes lezzetlere imza atmak. Biz de bu noktadan yola çıktık ve size iki özel tarif önerisi hazırladık...
Yaşam 20 Ocak 2018 - 05:21
beyaz-cikolatali-ve-mangolu-mus

Beyaz çikolata ve mango mus

Pandispanya için malzemeler

– 3 yumurta
– 100 gr şeker
– 150 gr un
-Toz vanilya
– 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Pandispanyanın hazırlanışı: Yumurta ve şeker mikserde çırpılarak iyice kabartılır. Daha sonra un, vanilya ve kabartma tozu ilave edilir. 190 dereceye ayarlanmış fırında 10 dk pişirilir.

shutterstock_160903832

Krema için malzemeler

– 1 su bardağı süt krema
– 1 su bardağı mascarpone
– 2 paket toz vanilya
– 4 yaprak jelatin
– 200 gr beyaz çikolata

Kremanın hazırlanışı: Krema, çırpıldıktan sonra içine mascarpone peyniri ilave edilir. Eritilmiş beyaz çikolata ve jelatin ayrı kapta karıştırılır. Hazırlanan kalıplara bu karışım ilave edilip kesilmiş mangolar da eklendikten sonra kremayla üzerleri kapatılır. Üzerine uygun ölçülerde kesilmiş pandispanya konur. Dondurucuda 24 saat bekletildikten sonra isteğe göre sos veya taze meyveler ile servis edilir.

Damla çikolatalı tarçınlı muffin

muffin-1

Malzemeler:

– 3 su bardağı un
– 1.5 paket kabartma tozu
– 2 paket vanilya
– Bir tutam tuz
– 3 adet orta boy yumurta
– 175 gr tereyağı, oda sıcaklığında
– 1.5 su bardağı toz şeker
– 1 adet portakal kabuğu rendesi
– 1 su bardağı süt
– 100 gr damla çikolata

Hazırlanışı: Un, damla çikolata, kabartma tozu, vanilya ve bir tutam tuz harmanlanır. Kalıplara muffin kağıtları yerleştirilir. Tereyağı ve toz şeker 4 dakika çırpılır. Çırpma işlemi devam ederken portakal kabuğu rendesi ve yumurtalar ilave ederek 3 dakika daha çırpılır. Önceden harmanladığımız kuru karışım, yumurtalı karışıma eklenip 2-3 dakika daha çırpma işlemine devam edilir. Bu aşamada hamur biraz katılaşır. Çırpmaya devam ederken yavaş yavaş süt eklenir ve sonucunda koyu krema kıvamda bir kek hamuru elde edilir. Fırın ısısı 175 dereceye ayarlanır. Damla çikolatalar, hamura ilave edilir karıştırılır ve kalıplara eşit oranda paylaştırılır. Fırında 35 dakika pişirilir.