Reklamsız Sözcü

Moringa çayının faydaları nelerdir? Nasıl tüketilir?

1 Hindistan'da yetişen moringa bitkisi, son zamanlarda bir hayli popüler oldu. Çayı demlenerek tüketilen bu bitkinin vücuda faydaları olmakla birlikte fazla tüketilince de bir takım zararları bulunuyor. Moringa çayı nasıl tüketilmeli? Faydaları neler? Zayıflatıyor mu? İşte cevapları...
2 Moringa, deyim yerindeyse mucizevi bir besin. Günümüzde yaprak, yağ, toz ve kapsül şeklinde tüketilen bu bitki, potasyum, protein, A vitamini, demir de dahil olmak üzere zengin besin değerlerine sahip. Metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeye yardımcı olması sayesinde 'mucize ağaç' olarak adlandırılan Moringa, daha çok çay formuyla popüler oldu. Moringa çayı, bitkinin yaş yapraklarının öğütülerek çay haline getirilmesiyle oluşuyor.
3 FAYDALARI NELER?
* Metabolizmayı hızlandırıyor, bağırsakları temizliyor ve bu sayede yağ yakımına yardımcı oluyor.
* Ağrılara iyi geliyor. Özellikle kulak, baş ve mide ağrılarını hafifletme özelliğine sahip.
* Doğal mineral eksikliğini gideriyor, vücuda enerji veriyor.
4 * Tokluk hissi veriyor.
* Emziren annelerin sütünü artırmaya yardımcı oluyor.
* Kalp ve böbrek hastalıklarının olumşumunu önlüyor.
* Kırışıklıkları oluşmasına engel oluyor, var olanları azaltarak cildi güzelleştiriyor.
* Güçlü bir antioksidan kaynağı olarak biliniyor.
5 MORİNGA ÇAYI NASIL YAPILIR?
1 fincan sıcak suyu kaynatın. Kaynamış suyun içine 1 adet moringa çayı atın ve 4 dakika demleyin. Demlendikten sonra içebilirsiniz. Yemeklerden 30 dakika önce içilmesi öreilen bu çayı günde 2 fincandan fazla tüketmemekte fayda var. Moringa çayı fazla tüketildiği zaman vücuda mide ekşimesi, bulantı, ishal gibi bir takım zararları oluyor. Etkileri çok cezbedici olsa da bu çayı tüketmeden önce bir uzmana danışmayı ihmal etmeyin.