Sözcü Plus Giriş
GALERİ Nohut yemenin faydaları 2 Ağustos 2019 05:09
1 Nohut, çömlekçilik öncesi Neolitik B dönemine tarihlenen en eski baklagillerden biridir. Zengin bir lif kaynağıdır, sağlıklı yağlar, karbonhidratlar ve diğer birçok vitamini ve minerali içerir. Nohutlar da protein bakımından zengindir, bu nedenle veganlar ve vejetaryenler için harika bir et ikame olabilir.
2 Kilo vermenize yardımcı olur: Nohuttaki protein ve lif, sindirimi yavaşlatabilir ve size dolgunluk hissi verebilir. İştahınız kapandığında kilo vermeniz de kolaylaşacaktır.
3 Kemiklerinizi güçlendirir: Nohut, mangan, kalsiyum, demir, magnezyum, çinko ve K ve A vitaminleri için iyi bir kaynaktır. Bunların hepsi kemik gelişimi, kemik mineralizasyonu ve kollajen üretimi için önemlidir.
4 Cildinizi güzelleştirir: Nohutta bulunan C, E ve K vitaminleri cilt sağlığı için önemlidir. Yaraları iyileştirir, kırışıklıkları giderir, kuru cildi önler ve güneşin zararlarına karşı korurlar.
5 Sindirim sisteminizi düzenler: Nohut sindirimi iyileştirmeye, irritabl barsak sendromu risklerini azaltmaya ve kabızlığı önlemeye yardımcı olur.
6 Kan şekerinizi uygun seviyede tutar: Nohut, lif ve protein bakımından zengindir. Kan şekeri seviyelerimizin yedikten sonra çok hızlı yükselmesini önlemeye yardımcı olur, bu da diyabet yönetimi için önemlidir. Magnezyum ve çinko gibi bazı mineraller tip 2 diyabet riskini azaltabilir.
7 Kalp sağlığınızı korur: Magnezyum ve potasyum yüksek tansiyonun önlenmesine yardımcı olabilir. Bu, felç veya kalp krizi geçirme ihtimalini en aza indirir.
8 Göz sağlığınızı korur: Saç dökülmesini azaltırNohuttaki protein, A ve B vitaminleri saçlarınızı besler ve dökülmesini önler. Nohut A vitamini öncüsü ten-karoten içerir. Antiinflamatuar etkisi vardır ve gözle ilgili hastalık riskini azaltmaya yardımcı olur ve bunları önler.
9 Beyin sağlığınızı korur: Nohutta bulunan kolin, daha iyi bellek ve işlem de dahil olmak üzere gelişmiş bilişsel performans ile bağlantılıdır. Kanser riskini azaltır. Nohut, belirli kanser türlerinin riskini azaltmaya yardımcı olabilir. Kolon hücrelerinde iltihabı azaltma potansiyeline sahip olan bütirat üretimi, kolon kanseri riskini azaltmaya yardımcı olabilir. Nohut ayrıca tümör büyümesini önlemeye yardımcı olan saponinler içerir. B vitaminleri gibi diğer bazı vitaminler ve mineraller meme ve akciğer kanseri riskini azaltmaya yardımcı olabilir.