Sözcü Plus Giriş
GALERİ Pilavı bu şekilde tüketiyorsanız zehirlenebilirsiniz 8 Mart 2020 05:10
1 Tencerede kalan pilavı ertesi gün tekrar ısıtıp yiyor musunuz? O zaman dikkat edin. Yeni yapılan bir araştırmaya göre, doğru yöntemi izlemezseniz pilavı ısıtıp yemek sağlığınızı tehlikeye atıyor.
2 Kuzey Carolina Üniversitesi'nden Gıda Güvenliği Uzmanı Benjamin Chapman'a göre, pirinci pişirdiğinizde pirinçte bulunan bacillus cereus mikrobu ölmeyebiliyor.
3 Pişirme sırasında ölmeyen bakteri, oda sıcaklığında bekletildiğinde gelişmeye ve hatta üremeye başlıyorlar.
4 Pilavda bulunan su ve besleyiciler bakterilerin gelişmesi için uygun ortamı sağlıyor. Gelişen bakteriler toksinler salıyor. Bu toksinler arasında ısıya dayanıklı bir toksin de bulunuyor.