Sözcü Plus Giriş
GALERİ Piştiği gün yenmesi gereken yiyecekler 23 Aralık 2017 03:08
1 Uzmanlar, dolapta bekletildikten sonra ısıtılan yemek için uyarıyor. Bu besinler tekrar tekrar ısıtıp yemek sindirim sorunların hatta besin zehirlenmelerine bile yol açabiliyor. İşte tekrar ısıtılmaması gereken yiyecekler...
2 Mantar: Mantar tekrar ısıtıldığında besin değerini kaybeden yiyeceklerden. Aynı zamanda sindirim problemlerine yol açtığı için tekrar ısıtılıp tüketilmesi önerilmiyor.
3 Tavuk: İlk kez duymuyor olabilirsiniz. Tavuk nice şef tarafından "Dikkat" listesine alınır. Çünkü kırmızı ete oranla daha risklidir. Isıtıldığı takdirde içerisinde protein yapısı değişiyor ve bakteri üretme riski doğuyor. İlla ısıtılacaksa yüksek ısıda olmaması öneriliyor.
4 Yumurta: Yumurtanın tavuktan çıktığını varsayarak tavuk konusunda söylediklerimizi yumurta konusunda da söyleyebiliriz. Aslında kimse yumurtayı tekrar ısıtıp yemez ama olsun biz yine de uyarmış olalım.
5 Ispanak: Ispanakta bulunan nitrat, tekrar ısıtıldığında kafayı kırıyor ve nitrite dönüşüyor. Haklıyken haksız duruma düşüyor ve insanı zehirlemeye yelteniyor. Özellikle küçük çocuklarda 5 mg nitrit bile zehirlenmeye yol açabiliyor.
6 Pancar: Kök sebzeler konusunda hassas olacağımız kısma geldik. Pancarda da durum ıspanakla aynı. İkinci kez ısıtmayın vicdansızı.
7 Kereviz: Kereviz de kök sebze arkadaşları gibi nitrat/nitrit ikilemine düşüyor. Ancak kereviz çorbası yaptığınızda, kerevizi çıkartıp tekrar ısıtabilirsiniz.