Bu web sitesi ne yazık ki Internet Explorer 9 ve altını desteklememektedir. Lütfen web tarayıcınızı Internet Explorer 10 ve üstü bir sürüme yükseltiniz.
Pratik ve lezzetli biberon maması tarifi
Pratik ve lezzetli biberon maması tarifi
Uzmanlar bebeklerin ilk 6 ay mutlaka anne sütü ile beslenmelerini önermektedir. Ek gıdaya geçiş döneminde lezzetli biberon mamaları ile bebeğin sağlıklı gelişmesine yardımcı olurken aynı zamanda bebeğin uykuya geçiş dönemini hızlandırarak geceleri iyi bir uyku almasını sağlayabilirsiniz.
Sozcu.com.tr
Yaşam 18 Ekim 2019 - 14:00

Anneler biberon maması hazırlarken pratikliğe ve zahmetsiz bir şekilde mama hazırlamaya ihtiyaç duyarlar. Bebeklerin anne sütünden sonra severek ve büyük bir iştahla tükettikleri biberon mamaları bebeğin sağlıklı gelişimde önemli rol oynar. Bazı gıdalar bebeklerde alerjiye neden olduğundan doktorunuza danışmanız gerekebilir. Bebeğinize beslerken aylık besin takvimini dikkate almalısınız. Aksi takdirde bebekte gaz ve sindirim sistemi bozuklukları yaşanmasına neden olabilir. Yapılan mamalara anne sütü ilave edebilirsiniz. İnek sütü ve balı bebeğinize ilk bir sene vermemeniz gerekmektedir. Bebekler ek gıdaya geçtikten sonra da gaz problemi yaşayabilirler. Bu nedenle bebeğiniz mamasını yedikten sonra özelikle yatırmadan önce gazını mutlaka çıkardıktan sonra yatağa yatırmalısınız. Evde biberon maması nasıl hazırlanır? İşte pratik ve bir o kadar lezzetli biberon maması tarifi;

BİBERON MAMASI TARİFİ

Malzemeler;

1 çorba kaşığı organik yoğurt
1 tatlı kaşığı tahıllı mama
1 tatlı kaşığı pirinç unu
Yarım çay bardağı su (ılık)
Yarım ceviz

Yapılışı;

Ilık suyun içerisine öncelikle tahıllı mamayı ilave edin ve karıştırın. Ardından çok ince çekilmiş ceviz pirinç unu ve yoğurdu ilave edip karıştırmaya devam edin. Pürüzsüz bir kıvam alınca mamayı biberona koyup bebeğinize afiyetle yedirebilirsiniz.

Son güncelleme: 14:03 - 18.10.2019