
Dr. Eylem ACAR
Hangi belirtilere yol açar?
Saçkıran, başlangıçta küçük kabarcıklar gibi oluşur. Daha sonra bu bölgede halka biçiminde bir yayılma meydana gelir. Bulunduğu bölgedeki saçı dökmeye ve yayılmaya başlar. Hastalığın en olumsuz yanı ise kalıcı kelliğe neden olmasıdır.
Tedavisi mümkün mü?
Saçkıran tedavi edilebilir bir hastalıktır. Tedaviye başlamadan önce stresten uzak durmanız gerekir. Öncelikle bir cilt doktoruna muayene olmalısınız. Muayene sonucunda hastalığınızın boyutuna ve yaşınıza bağlı olarak uygulanacak doğru tedavi yöntemiyle başarılı bir sonuca ulaşabilirsiniz.
Ultraviyole ışık tedavisi ve kortizon enjeksiyonu
Ultraviyole ışık tedavisi ve kortizon enjeksiyonu saçkıran tedavisinde kullanılır. Tedavi süresi hastalığın durumuna bağlı olmakla birlikte 2-12 ay arasında değişir.
Saçlı deri mezoterapisi
Saç dökülmesini önemli ölçüde durduran, saç kalitesini artıran bir tedavi yöntemidir. Bu yöntemde saçlı derinin ihtiyacı olan vitamin, mineral ve aminoasitler çok ince uçlu küçük iğnelerle minik dozlar halinde zerk edilir.
PRP tedavisi (Platelet Rich Plasma)
Hasarlı saç köklerini onaran, kan dolaşımını artırarak saçın daha iyi beslenmesini sağlayan bir tedavi yöntemidir. Kişiden alınan 10–20 cc kan özel işlemlerden geçirilerek trombositten zengin hale getirilir. Trombosit hücrelerinden elde edilen serum saçlı deriye çok ince uçlu özel iğnelerle verilir. Her seans ortalama 30 dakika sürer. 3-6 seanslık kürler halinde uygulanır.
Saç dolgusu
Dünyadaki ilk ve tek saç dolgusu ile saçlı deri ve saç hücresini canlandırmak mümkün. Saç dolgusu; saçın yeniden çıkmasını ve saçlı derinin yeniden yapılanmasını sağlayan yenileyici peptid kompleksiyle formülize edilmiştir.