Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Su Ürünleri Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, denizlerdeki genel izlenim için sabahın erken saatlerinde Konyaaltı Sahili açıklarında öğrencileri Aygün Şertmen ve Mehmet Alagöz ile dalış gerçekleştirdi. YUMURTLAMA FIRSATI BULDULAR Dalış sonrası açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, "Kapanma olmadan önce balıkların zehirlendiğini görüntüledik. Şu anda o manzara yok. En azından balığın zehirlenmemesi bile büyük bir olay Antalya için. Kapanma döneminde kıyıda balık avcılığı da yapılmadı. Yakalanmayan anaçlar, şu anda yumurta bırakıyor. Bu bile denize katkıdır" dedi. "PLASTİK BU YÜZ YILIN BAŞ BELASI" Denizdeki kirlilikte insan elinin olduğuna da dikkati çeken Gökoğlu, "İnsanımızın duyarlı olması gerekiyor. Plastik bu yüzyılın baş belası. Çıkardığımız çöplerde pet şişe ve ambalaj yer alıyor. Açılma oldu ve vatandaşlar denize girmeye başladı. Vatandaşlarımız yediklerin içtiklerini yanlarında götürsün. Özellikle pet bardakların hepsi suyun içerisinde. Rüzgarla uçuyor ve denize giriyor. Bir kısmını aldık ama daha çok var. Bu kirliliği yapmasınlar" diye konuştu. (İHA) [old_news_related_template title="Zehirli ekmekle balık avı" desc="Antalya'nın dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili'nde zehirli ekmek yedikleri için ölen balıklar kıyıya vurdu. Ölü balıkları denizden çıkaran Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, 'Bu balıkları vatandaşa satıyorlar. İnsan sağlığı için tehlikeli. Balıkları yiyen diğer deniz canlıları da ölebilir' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/04/28/iecrop/fotodha.balik__16_9_1619605773.jpeg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/yasam-haberleri/zehirli-ekmekle-balik-avi/"]