Sözcü Plus Giriş
GALERİ Yiyecekleri nasıl saklamalıyız? 3 Nisan 2019 05:30
1 Uzmanlar yanlış yerlere konulan yiyeceklerin çabuk bozulduklarını söylüyor. Peki yiyecekleri nasıl muhafaza etmeliyiz?
2 Fındık: Çoğu kişi fındık gibi çerezleri mutfak dolabında saklıyor ancak uzmanlara göre bu tür kuru yemişler uzun süre dayanıklılık ve lezzetlerini korumaları için buzdolabında saklanmalı.
3 Avokado: Olgunlaşma sürecini geciktirdiği için avokadolarınızı da buzdolabı dışında muhafaza edin.
4 Un: Unu kullandıktan sonra tekrar paketinde saklamayın, hava geçirmez bir kaba koyun. Unu pakette saklamak bakteri oluşumuna neden olur.
5 Yumurta: Yine birçoğumuz yumurtaları buzdolabı kapısında muhafaza ediyoruz. Ama burası yumurtaları saklamak için kötü bir yer. Uzmanlar buzdolabı kapısının sürekli açılıp kapanması nedeniyle sıcaklıkta sürekli bir değişim olduğunu, bu nedenle yumurtaların tazeliklerini kaybedeceklerini söylüyorlar. Yumurtalar, sıcaklığın sabit olduğu yerlerde saklanmalı.