Yulaf, insan vücudu için gerekli birçok temel amino asit içerir (metiyonin, sistein, treonin, izolösin, triptofan, valin, lösin, histidin, metiyonin, fenilalanin ve tirozin). Yulaf, doğal bir lif kaynağı, B1 vitamini, demir, magnezyum, fosfor, fenolik bileşikler ve beta-glukanlardır. Peki, yulafın faydaları nelerdir? Merak edilen tüm detaylar haberimizde... YULAF HAKKINDA Bilimsel adı Avena sativa olan yulaf bir çeşit tahıldır. Yulaf taneleri oldukça sağlam ve pişmesi zor olan bir yiyecek olduğu için genellikle ezilmiş ve kesilmiş olanları tercih edilmektedir. Yetiştirilen en eski yulaf, Tunç Çağı'nda İsviçre'deki mağaralarda bulundu. MS 1. yüzyılda edebiyatta ilk kez yulaftan bahsedilmiştir. 15. yüzyılda İskoçya'da çok popüler oldular ve 17. yüzyılın başlarında Kuzey Amerika'ya geldiler. Bugün, ticari olarak yetiştirilen yulafların% 95'i insan tüketimi için değil, hayvan yemi için üretilmektedir. Başlıca yulaf üreticileri Rusya, Kanada, Polonya ve Avustralya'dır. Yulaf bilimsel olarak birçok araştırmanın konusu olmuş, oldukça önemli bir yiyecektir. YULAFIN BESLENME DEĞERLERİ 100 gram yulafta aşağıdakiler bulunur: Kalori: 389 g Su: % 8 Protein: 16.9 g Karbonhidrat: 66.3 g Şeker: 0 g Elyaf: 10.6 g Yağ: 6,9 g YULAFIN FAYDALARI NELERDİR Yulafın sağlığa olan faydalarından bazıları şunlardır: Kardiyovasküler hastalıkları önler Yulafta bulunan antioksidanlar kalp hastalığı için faydalıdır ve diyet lifleri iyi kolesterolü (HDL) etkilemeden kötü kolesterolü (LDL) düşürmeye yardımcı olur. Yulaf ayrıca, kalp hastalıklarına karşı koruyan, özellikle enterolakton olmak üzere bitki liganı içerir. Böylece, yulaf kolesterol seviyenizi düşürmeye yardımcı olur ve kalbinizi sağlıklı tutar. Kabızlığı önler Yulaf, hem çözünür hem de çözünmeyen, bağırsak hareketlerini düzenlemeye yardımcı olan ve dolayısıyla kabızlığı önleyen zengin bir lif kaynağıdır. Günlük diyetinize yulaf dahil etmek, kabızlık sorununu uzak tutabilir. Kan şekeri seviyelerini kontrol eder Yulaf kan şekerini dengelemeye ve tip 2 diyabet riskini azaltmaya yardımcı olduğundan, şeker hastaları düzenli olarak yulaf tüketmelidir. Yüksek lifli ve kompleks karbonhidratlar, bütün bu yiyeceğin basit şekerlere dönüşümünü yavaşlatır ve beta-glukan, yemekten önce kan şekeri seviyesindeki düşüşü geciktirir ve yemekten sonra yükselişi yavaşlatır. Kanser riskini düşürür Kardiyovasküler hastalıkları önlemeye yardımcı olan Lignan, meme, prostat ve yumurtalık kanseri gibi hormonla ilgili kanser türlerine yakalanma riskini azaltmaya yardımcı olur. Hipertansiyonu azaltır Yüksek tansiyonunuz varsa, günlük kafi miktarda yulaf tüketmek bu sorunla başa çıkmanıza yardımcı olur ve hipertansiyon riskini azaltır. Zengin magnezyum kaynağı Yulaf aynı zamanda enzim işlevi ve enerji üretiminin anahtarı olan zengin bir magnezyum kaynağıdır ve kan damarlarını gevşeterek, kalp kasına yardım ederek ve kan basıncını düzenleyerek kalp krizi ve felçlerinin önlenmesine yardımcı olur. Yüksek magnezyum seviyeleri vücudun uygun glikoz ve insülin sekresyonunu kullanmasını sağlar. Kilo vermeyi destekler Yulaf, sindirimi yavaşlatan ve sizi daha uzun süre tok hissetmenizi sağlayan düşük kalorili bir gıdadır. Böylece, yeme isteğini azaltıyor ve size yardımcı oluyor. Açlıkla savaşan bir hormon olan Cholecystokinin, yulaf ezmesi bileşiği beta-glukan ile artar. Hastalığa karşı bağışıklık tepkisini artırır Yulafta bulunan Beta-glüten adı verilen lifin, nötrofillerin bir enfeksiyon bölgesine daha hızlı seyahat etmelerine yardımcı olduğu ve ayrıca orada buldukları bakterileri yok etme yeteneklerini arttırdığı gösterilmiştir. Cildi Korur Yulaf, kaşıntı ve tahrişi gidermek için yatıştırıcı bir ajan olarak kullanılırken, cilt için bir dizi yarar sağlar. Amerikan Dermatoloji Akademisi'ne göre, "Yulaf ezmesi cildin pH'ını normalleştirebilir. Cildi nemlendirir ve yumuşatır." [old_news_related_template title="Maydanozun faydaları nelerdir?" desc="Maydanoz, A, B, C ve K vitaminleri ve demir, potasyum mineralleri içeren bir beslenme merkezidir. Bu zümrüt yeşili bitki, uzun yıllar boyu yüksek tansiyon, alerji ve enflamatuar hastalıklar gibi durumları tedavi etmek için kullanılmıştır. Peki, Maydanozun faydaları nelerdir? Merak edilen tüm detaylar haberimizde..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/07/04/iecrop/shutterstock_306118787_16_9_1562218103.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/yasam-haberleri/maydanozun-faydalari-nelerdir-szcu8/"] [old_news_related_template title="Ihlamurun faydaları nelerdir? İşte ıhlamurun vücuda yararları..." desc="Ihlamur, ortalama 25-50 metre uzunluğa ulaşabilen ağaçlarda yetişir. Kalsiyum açısından zengin bir besin kaynağıdır. Aynı zamanda önemli bir A vitamini deposudur. Bazı hastalıklar için yararları vardır. Özellikle kışın bal ve limonla karıştırılan ıhlamur çayının sağlık açısından çok yararlı olduğuna inanılıyor. Peki, Ihlamurun faydaları nelerdir? Yazımızda ıhlamurun insan sağlığına olan faydalarından bazılarını tüm detayları ile okuyabilirsiniz..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/07/03/iecrop/ihlamurun-faydalari-ana-gorsel_16_9_1562132649.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/yasam-haberleri/ihlamurun-faydalari-nelerdir-szcu8/"]