Hem lezzeti hem de sağlık açısından sunduğu faydalarıyla bilinen limon, mutfaklarımızın vazgeçilmezidir. Ancak birçok kişi limunun nasıl saklanması gerektiğini bilmiyor. Uzmanlar limonların ikiye kesildikten sonra buzdolabında saklamanın sağlık açısından yanlış olduğunu aktardı. 

Limon, içerdiği yüksek C vitamini ile bağışıklık sistemini destekler, cilt sağlığını iyileştirir ve antioksidan özellikleri sayesinde vücutta toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Bu durumda limonun kesilmesi, bu faydalı özelliklerin kaybolmasına yol açarken, kesildikten sonra içeriğindeki su hızla buharlaşır ve vitamin kaybı başlar. Aynı zamanda limonun kesildikten sonra havayla teması, mikroorganizmaların üremesine zemin hazırlar. Bu da limonun bozulmasına ve potansiyel sağlık sorunlarına yol açabilir.

LİMONU SAKLARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN NOKTALAR 

Limonların doğru şekilde saklanmasının yanı sıra onları nasıl kullandığınız da önemlidir. Limonu kestikten sonra kalan kısmı, hava almayacak şekilde bir streç filmle sararak veya hava geçirmez bir kapta muhafaza edebilirsiniz. Bu, limonun daha uzun süre taze kalmasını sağlar ancak yine de bu tür kesilmiş limonları birkaç gün içinde tüketmek en doğrusudur. Eğer limonları uzun süre saklamak istiyorsanız, limonları dilimleyip buzluğa koymak da bir seçenek olabilir. Bu şekilde, limonlar uzun süre taze kalabilir ve ihtiyacınız olduğunda kolayca kullanabilirsiniz.