Gece saatlerinde İsrail tarafından yoğun saldırılara uğrayan İran, misilleme saldırısı başlattı.

İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada, İran'dan İsrail'e doğru füzelerin ateşlendiği açıklandı. Hava savunma sistemlerinin işlediği belirtilen açıklamada, İsrail vatandaşlarına sığınaklara gitme çağrısı da yapıldı.

İsrail ordusu gelişmeyi saldırı haritasını da paylaşarak, "İsrailli siviller şu anda İran rejiminin hedefi durumunda" şeklinde duyurdu.

İRAN'DAN DALGA DALGA FÜZE SALDIRILARI

İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun adını "Sadık Vaat-3" olarak duyurduğu operasyonunun ardından İsrail medyası, füzeleri Tel Aviv'e isabet ettiğini ve İsrail Savunma Bakanlığı yakınlarında yangın çıktığını iddia etti.

Kanal 13, Tel Aviv'deki İsrail Savunma Bakanlığı karargahı yakınlarında bir yangın olduğunu bildirirken, İsrail'in merkezindeki yedi bölgeye roket düştüğünü bildirildi.

YÜZLERCE FÜZE GÖNDERİLDİ: ÇOK SAYIDA YARALI

İsrail ordu radyosu ayrıca, İran'dan İsrail'e 150'den fazla füze ateşlendiğini ve üçüncü dalga saldırıya karşı koymak için hazırlık yapıldığını aktardı.

İran'ın misilleme olarak İsrail'e düzenlediği füze saldırılarında en az 63 İsraillinin yaralandığı bildirildi.

Saldırılarda yaralanan 63 kişiden 2'sinin durumunun ağır olduğu, çok sayıda yaralanma vakasının şarapneller nedeniyle olduğu ifade edildi.

Haaretz'in haberine göre, Ramat Gan'da İran füzelerinin isabet ettiği 9 bina tamamen yıkılırken saldırıların düzenlendiği bölgelerden çok sayıda kişi tahliye edildi.

Kanal12'nin haberine göre, İsrail genelinde saldırılardan etkilenen noktalarda 300 kişi evlerinden tahliye edildi.

İRAN: ASKERİ ÜSLER HEDEF ALINDI

Mehr Haber Ajansı, Devrim Muhafızları tarafından yapılan ikinci yazılı açıklamayı yayımladı.

Açıklamada, İran'a yönelik saldırının çıkış noktası olan askeri üslerin ve askeri ekipmanların üretildiği sanayi merkezleri ve diğer askeri hedeflerin başarıyla hedef alındığı öne sürüldü.

Uydu görüntüleri ve istihbarat dinlemelerine göre onlarca balistik füzenin stratejik hedeflere isabet ettiğine dikkat çekilen açıklamada. İsrail'in engelleme çabalarına rağmen, İran'ın yoğun füze saldırı dalgalarına karşı koyamadığı iddia edildi.

İSRAİL: ÇOĞU FÜZE HEDEFİNE ULAŞAMADI

İsrail ordusu, İran’ın hava savunma sistemine ait onlarca hedefin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Ordudan yapılan yazılı açıklamada, İran Hava Kuvvetlerine ait askeri üslerin hedef alındığı ve imha edildiği belirtildi.

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, X hesabından yaptığı açıklamada, İran'ın, İsrail'e doğru iki dalga halinde 100'den az füze fırlattığını belirtti.

İran'ın gönderdiği füzelerin çoğunun engellendiğini ve hedeflerine ulaşamadığını ifade eden Adraee, sayı belirtmeden az sayıda binanın hasar gördüğünü aktardı.

ABD'DEN İSRAİL'E DESTEK

Amerikan Axios haber platformunun adı açıklanmayan İsrailli bir yetkiliye dayandırdığı haberde, bölgedeki Amerikan kuvvetlerinin "İsrail'in savunmasına" destek verdiği kaydedildi.

Haberde, ABD güçlerinin, İran'ın İsrail'e fırlattığı füzelerin etkisiz hale getirilmesinde İsrail ordusuna destek olduğu ifade edildi ancak detaylara yer verilmedi.

Öte yandan açıklama yapan ve adı açıklanmayan ABD'li bir yetkili, İran füzelerinin etkisiz hale getirilmesinde İsrail'e destek verdiklerini teyit etti.

İSRAİL, YENİDEN SALDIRIYA GEÇTİ

İsrail Ordu Radyosu, İran'a karşı yeni bir saldırı dalgası başlattıklarını duyurdu.

İsrail ordusu, İran'ın başkenti Tahran'ın güneyini vurmaya başladı.

KADIN PİLOT REHİN ALINDI

İran ordusu tarafından yapılan açıklamada, ülkeye hava saldırılarında bulunan iki İsrail savaş uçağının düşürüldüğü belirtildi.

Öte yandan Kum kentinde de İsrail’e ait bir insansız hava aracının (İHA) düşürüldüğü bilgisi verildi.

Devrim Muhafızları’na bağlı Tesnim Haber Ajansının haberinde ayrıca, söz konusu uçaklardan birinin kadın pilotunun sağ olarak ele geçirildiği ve esir alındığı iddia edildi.

İSRAİL'DEN YALANLAMA GELDİ

İsrail ordusu, İran'ın 2 İsrail uçağını düşürdüğüne ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığını savundu.

İsrail ordu sözcüsü Avichay Adraee, X hesabından, İran basınında konuya ilişkin çıkan haberleri paylaştı.

Adraee, "İran medyasının yaydığı bu haberler tamamen asılsızdır." iddiasında bulundu.

Sözcünün paylaştığı ve yalanladığı görsellerde, Tasnim Haber Ajansı'nın İran hava savunma sistemlerinin İsrail'e ait 2 savaş uçağını düşürdüğü ve bir kadın pilotun yakalandığı iddiası yer aldı.

UAEA: NATANZ'DA NÜKLEER SIZINTI

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu, Natanz Nükleer Tesisi'nde radyasyon ve kimyasal sızıntı olduğunu açıkladı. Sızıntının gerekli önlemlerle kontrol altına alınabilecek düzeyde olduğu belirtildi. 

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Rafael Mariano Grossi, "Yer altındaki  zenginleştirme salonlarına saldırı işareti yok ancak güç besleme ünitesine yapılan saldırı santrifüjlere zarar vermiş olabilir" dedi.

TRUMP'LA NETANYAHU GÖRÜŞTÜ

İran misillemelerinin ardından ABD Başkanı Donald Trump ile İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu telefonda görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede İsrail ile İran arasındaki yaşanan son durum ele alındı.

HAMANEY: İSRAİL BU SUÇTAN KURTULAMAYACAK

İran dini lideri Ali Hamaney, İsrail'in ülkesine yönelik saldırıları nedeniyle işlediği suçtan sağ kurtulamayacağını söyledi.

İran devlet televizyonu Ali Hamaney'in ulusa sesleniş mesajını yayınladı. Hamaney mesajında, “Silahlı kuvvetler kararlılıkla hareket edecek ve aşağılık Siyonist rejimi perişan edecektir. Siyonist rejim bu suçtan sağ kurtulamayacaktır. İran halkı emin olsun ki bu konu hiçbir şekilde hafife alınmayacaktır” ifadelerini kullandı.

Ayrıntılar geliyor...