Diyarbakır'da son faaliyetini 100 bin yıl önce gerçekleştiği belirtilen 1957 metre yüksekliğindeki Karacadağ'da, Türk Patent ve Marka Kurumunca tescillenen Karacadağ pirinci yetiştiriliyor.
HASAT DÖNEMİ TÜM HIZIYLA BAŞLADI
Karacadağ eteklerinde kar sularının erimesiyle beslenen kaynaklardan sulanan Karacadağ pirincinde hasat dönemi başladı.
RENGİ, KOKUSU VE LEZZETİYLE MEST EDİYOR
Rengi, aroması ve lezzetiyle diğer pirinç türlerinden farklılık gösteren pirincin başaklarını erkekler taşlı arazide orakla biçerken kadınlar da elleriyle topladıkları ürünü heybelerle taşıyor.
TOPLANDIKTAN SONRA KURUTMAYA BIRAKILIYOR
İşçilerin topladığı çeltik halindeki Karacadağ pirinci, boş arazilere serilerek güneş altında doğal olarak kurumaya bırakılıyor.