HAYALİNİZDEKİ MESLEĞE ULAŞMAK İÇİN 4 ÖNEMLİ ETKEN

İş hayatı öncesi son viraj olan üniversiteler, öğrencilerin geleceğinde çok kritik bir rol oynuyor. Peki tercih döneminin geldiği şu günlerde öğrenciler seçimlerini neye göre yapmalı?


Herkesin üniversite seçerken hayal ettiği bir meslek var. Fakat bazen üniversiteler insanları hayallerindeki mesleğe ulaştırmak için yeterli olmayabiliyor. Bu noktada kişinin iradesi ve azmi devreye giriyor. Üniversite bu anlamda eğiten, yol gösteren, destekleyici bir faktör.


Üniversite eğitimini bir yolculuk gibi düşünürsek, bu yolda belirleyici olacak bazı önemli etkenlere dikkat çekmemiz gerekir. Şimdi bir üniversitenin bu yolculukta öğrencilere ne gibi avantajlar sağlaması gerektiğine bir bakalım...

Farklılık

Günümüzde üniversiteleri birbirinden ayıran en önemli detaylardan biri “farklılık” unsuru. Öğrencilerin okumak istediği bölümler, birçok üniversitede var. Müfredatları da hemen hemen birbirine yakın. Fakat bazı üniversiteler, bu bölümlerde verilen eğitimleri farklı yaklaşımlarla ortaya koyabiliyor. Örneğin, en güncel bilgileri ilk başta öğretip geçmişe doğru ilerleme yöntemini uygulayan bir üniversite, öğrencilerinin aynı bölümden mezun olan yaşıtlarına nazaran daha donanımlı ve dünyada olup bitenlerin daha fazla farkında olmasını sağlıyor.

Girişimcilik

Bir üniversite, girişimcilik faktörünü öğrencilerine ne kadar aşılarsa, o kadar başarılı bir gelecek inşa etmelerine olanak sağlıyor. Günümüzde girişimcilik hayatın her alanında kaçınılmaz bir gereklilik. Hangi mesleği yaparsanız yapın, girişimci bir tavrınızın olması sizi zorluklarla mücadeleye daha hazır ve başarılı bireylere dönüştürüyor. O yüzden üniversite tercihinde, geleceğin girişimcilerini yetiştiren bir kurumu seçmenizde fayda var.

Uzmanlık

Asli görevi öğrencilerine meslek ve kariyer edindirmek olan bir üniversite bu yolda öğrencilerini her zaman bir adım öteye taşıyacaktır. Uzmanlık ise bu husustaki en önemli faktör. Üniversite, çatısı altında bulunan bölümlerin hitap ettiği sektör ve işkollarında doğrudan uzmanlık geliştiriyor mu? Örneğin, havacılık eğitimi veren bir üniversite ise verdiği eğitimler SHGM tarafından yetkilendirilmiş mi? Bu sorunun cevabı kariyer başlangıcı için en doğru tercihi yapmaya yardımcı olacaktır. Çünkü bir işte uzmanlaşmanın ilk adımı uzman bir üniversiteden eğitim almaktan geçiyor.

Uygulamalı eğitim

Son 20 yıllık dönemde uygulamalı eğitimin önemini anlamanın ötesinde bu misyonla yola çıkan üniversiteler kuruldu. Çünkü artık bu durum kaçınılmaz bir gereklilik. Üniversite seçiminde de en önemli kriterlerden biri. Çünkü gerçek şu ki sadece teorik eğitim yeterli olmuyor. Teoriyi pratikle birleştiren ve öğrenciler henüz mezun olmadan onlara mesleki değer katan üniversiteler bir adım önde. Bu yüzden tercih yaparken bu faktörü es geçmemek gerekiyor.

DOĞRU MESLEK, SAĞLAM GELECEK İÇİN
KAPADOKYA ÜNİVERSİTESİ

Hayalinizdeki mesleğe ulaşmak için tüm yeterliliğe sahip olan Kapadokya Üniversitesi, geçmişin değerleriyle geleceğin yenilikçi vizyonunu aynı çatı altında buluşturuyor. Kapadokya Üniversitesi, tercihlerden önce üniversiteye ilk adımı atma şansı da tanıyor. Şimdi 'tutkularınızı ve yeteneklerinizi birleştiren 'doğru meslek' başarınızın anahtarıdır' parolasıyla yola çıkan bu üniversiteyi keşfedelim.

Tercihten önce üniversiteye ilk adım

Hangi mesleği seçeceğinize dair kafanızda soru işaretleri olabilir. Sadece öğrenciyken değil, mezun olduktan sonra da size destek olan Kapadokya Üniversitesi'nin farkı, tercih yapmadan önce başlıyor. Kapadokya Üniversitesi'nin üniversite adayı olan öğrencilere sunduğu bir avantaj olan 'Mesleki Eğilim Bursu' sadece bir tık ötenizde.


Mesleki yönelimini belirleyelim!
İŞ BULMAYA YÖNELİK UYGULAMALAR

Kapadokya Üniversitesi'nin fark yaratan en önemli özelliği uygulama ile harmanlanan bilginin gücüne inanıyor olması. Örneğin öğrencileri daha staj yaparken iş teklifleri alabiliyor. Ayrıca mezun olduklarında da ekstra avantajlara sahip olabiliyor. Tecrübeli personel gerçeği tüm mezunların ortak problemi. Fakat bu üniversitede öğrenciler, uygulamalı eğitimlerin ayrıcalığıyla tecrübe kazanıyor.

Bir üniversiteden çok daha fazlası

Kapadokya Üniversitesinin Ürgüp Mustafapaşa, Ürgüp Sağlık Kompleksi ve İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı olmak üzere üç ayrı yerleşkesi bulunuyor. Binlerce yıllık geçmişe sahip Mustafapaşa’da (Sinasos) bulunan yerleşke, 19. yüzyılın sonlarında Mehmed Şakir Paşa tarafından yaptırılan medrese ve yine aynı dönemden kalma eski Osmanlı konaklarının restore edilmesiyle ortaya çıkmış. Sağlık Kompleksi olarak kullanılan yerleşke, bir tür sanat ve zanaat köyü olarak tasarlanmış ve Ürgüp’ün en önemli mimari yapıtları arasında bulunuyor. Sabiha Gökçen Havalimanı yerleşkesi de uluslararası bir havalimanında eğitim veren ilk ve tek yükseköğretim kurumu olma özelliğini taşıyor.

Neden Kapadokya Üniversitesi?

Kapadokya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Alev Alatlı, üniversitenin önemini ve Kapadokya Üniversitesi'nin misyonunu anlatıyor: "Dünyanın birikimini nakletmemiz lazım ve bunu üniversite ile yapabileceğiz. Bilgi güçtür ve bizim gücümüz de bilgi olmak zorundadır. Kapadokya özel bir üniversite olacak. Sessiz sakin değişim ve devrim yapan üniversite niteliğinde. Biz Kapadokya'da Türkiye ve dünyaya kamuoyu önderi yetiştirmenin peşindeyiz. Daha mezun olduğu andan itibaren söyleyecek lafı olan öğrenciler yetiştireceğiz."