İlginç pratik teknikleriyle dikkat çeken Koreliler meyve ve sebzeleri bir süre pirinç çuvalının içerisinde saklarlar. Bunun yapmalarının nedeni ise oldukça şaşırtıcı. Duyunca siz de evde deneyeceksiniz!
Olgunlaşmamış meyve ve sebzeleri pirinç paketlerinin içerisine koyan Koreliler, bu yöntem sayesinde ürünlerin olgunlaşma sürecini hızlandırıyorlar. Pirinç paketlerinin içerisine koyulan meyve ve sebzeler olgunlaşma sürecinde etilen denilen gazı salgılarlar. Etilen gazı, ürünlerin olgunlaşmasını hızlandırır. Pirincin bu süreçteki rolü ise bu gazı hapsetmesi. Gaz yoğunluğunu artıran pirinç meyve ve sebzelerin olgunlaşmasını sağlar.
Pirinç Kore'de en yayın kullanılan malzemelerden biri. Pirinci sadece yemeklerde kullanmayan Koreliler, meyve ve sebzelerin olgunlaşma sürecinde de kullanıyor. Bu hem ekonomik hem kolay bir yöntem. Meyve ve sebzeler pirinç içerisinde doğal bir şekilde olgunlaşırlar. Bu yöntem sadece muz, avokado, domates ve kivi için kullanıyorlar.