Her geçen yıl kullanımı yaygınlaşıyor olsa da, günümüzde birçok evde kurutma makinesi bulunmamakta.
Bu durum, bol yağışlı ve soğuk geçen kış aylarında çamaşırların yıkanma sürecini adeta işkenceye çevirebiliyor. Balkonlara yerleştirilen çamaşır iplerinde kurutmanın imkansız bir hal aldığı kıyafetler, evlerin daha az kullanılan odalarında çamaşır askılıklarına seriliyor ancak bu durum da, yoğun rutubet ve nem nedeniyle çamaşırların hasar görmesine ve evin kötü bir kokuyla kaplanmasına yol açmakta.
ÇAMAŞIR KURUTMADA EN ETKİLİ YOL: PET ŞİŞE
Çamaşırları hızlıca kurutmak için en etkili yöntemler arasında ilk sırada pet şişe geliyor. Bir plastik şişeyi alt ve üst kısımlarından keserek yatay bir tüp haline getirin. Ardından bu tüpü, giysilerin altında daha iyi bir hava akışı sağlaması amacıyla kurutma rafının içine takın. Bu yöntem, çamaşırların doğrudan kurutma ipleriyle temas etmemesini sağlayacak ve kıyafetlerdeki kumaş boyalar korunurken, aynı zamanda daha hızlı kuruma gerçekleştirilecek.
ÇAMAŞIRLARI KAPALI ALANDA KURUTMANIN DEZAVANTAJLARI
Serin kış aylarında çamaşırları evlerin içerisinde kurutmak tek seçenek gibi gözükse de, bu durumun yol açacağı çok sayıda problem bulunmakta. Özellikle evin içerisinde bulunan nem, ıslak çamaşırlarla birlikte artacak ve kumaşlarda istenmeyen kokulara yol açacak. Çamaşırların kötü kokmaması için yapmanız gereken tek şey ise düzgün bir havalandırma ortamı yaratmanızdır.
Daha iyi bir havalandırma ortamı için öncelikle mümkün olduğunda çamaşırları kapalı alanlarda tutmamalı ve balkon ya da teras gibi iyi havalanan mekanlara yerleştirmelisiniz. Eğer balkonunuz kapalı değilse ve yağmurdan etkilenme ihtimali bulunuyorsa, o halde fanlarla donatılmış iç mekan kurutma raflarını kullanmayı düşünebilirsiniz. Bu yöntem hem etkili hem de kurutma makinesine kıyasla çok daha ekonomik olacaktır.
Kış aylarında sık sık şikayet edilen çamaşır kurutma zorluğu, pratik ve yaratıcı çözümlerle aşılabilir. Plastik şişe yöntemi, hem ucuz hem de etkili bir alternatif sunarken, giysilerinizin daha hızlı kurumasını ve kumaşların korunmasını sağlar. Doğru havalandırma ile birleştirildiğinde, bu yöntem kış aylarında çamaşır kurutma işlemini çok daha keyifli hale getirebilir.