TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Celal Adan başkanlığında toplandı. 

CHP Trabzon Milletvekili Suiçmez, konuşmasını yapmak üzere kürsüye bir elinde fındık sepeti diğer elinde ise "fındık", "buğday", "arpa", "çay", "AKP" yazılı balonlarla çıktı. 

Fotoğraflar: Zekeriya ALBAYRAK / SÖZCÜ

''YA RABBİM SEN BİZİ KORU''

CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada fındık üreticilerinin sorunlarını dile getirdi ve kürsüye yöresel kıyafet ve bir sepet dolusu fındıkla ve üzerinde Karadeniz bölgesinde yetişen ürünlerin isimlerinin yazılı olduğu balon demeti ile çıktı.

Suiçmez konuşmasının ardından balonları tek tek elindeki iğne ile patlattı. İYİ Partili Lütfü Türkkan "Bu olmadı" diye bağırırken, AKP Uşak Milletvekili İsmail Güneş de "Bunlar mı iktidar olacak. Allah’ım, ya Rabbim bizi koru, ya Rabbim" diye laf attı.

Konuşmasına "Yine yeşillendi fındık dalları, yine geldi fındığı konuşmanın zamanı" diyerek başlayan Suiçmez "Yıllardır uygulanan rekolteyi ve verimi yüksek gösterip alım fiyatını düşürme politikası fındık üreticilerimizi ve üretimimizi olumsuz etkiliyor. Fındıkta üretenin emeğinin karşılığını verin. Fındık alım fiyatı 160 TL'nin altında olursa merak etmeyin, bu millet sizi uçuracak" dedi.