Süt, sağlıklı bir içecek olmasının yanı sıra doğru koşullarda saklanmadığında hızla bozulabilir. Sütü doğru şekilde muhafaza etmek, besin değerini ve lezzetini korumanın en önemli yoludur. İşte sütü daha uzun süre taze tutmak için bilmeniz gereken önemli noktalar:

Sütün açıldıktan 3 gün sonra tüketilmesi gerektiğini çoğu kişi bilir bu yüzden büyük kaplar yerine daha küçük miktarlarda süt almak, uzun süreli muhafaza etmekten daha sağlıklı bir seçenektir. Ayrıca süt kaplarını açtıktan sonra sırayla kullanmak önemlidir. İlk açılan süt önce tükenmelidir, bu yüzden "ilk giren, ilk çıkar" prensibini uygulamak faydalı olacaktır.

SÜTÜ BUZDOLABININ KAPAĞINDA SAKLAMAYIN 

Süt kaplarının doğru şekilde saklanması da büyük önem taşırken, sütü buzdolabında güçlü kokulara sahip yiyeceklerden uzak tutmalısınız. Süt, bu kokuları emebilir ve lezzetini kaybedebilir. Sütü saklarken dikkat edilmesi gereken en önemli kural ise sütü buzdolabının kapağında saklamamak. Sütü kapakta saklamak yerine buzdolabının ana raflarında saklamak gerekir. Bu yöntem hem sütün besin değerlerini korur hem de zararlı bakterilerin üremesini engeller. 

Sütü ışığa maruz bırakmaktan kaçının çünkü ışık, süt içeriğindeki D vitamini ve riboflavin gibi önemli besin maddelerinin kaybına yol açabilir. Çoğu kişi sütü dondurarak saklamayı da tercih eder.  Süt, 6 haftaya kadar dondurulabilir ve bu işlem sütle ilgili lezzet veya besin değeri kaybı yaşamaz ancak çözüldüğünde, süt ayrılabilir ve pürüzsüz dokusunu kaybedebilir. Bu noktada yarım yağlı ve yağsız süt, tam yağlı süte göre daha iyi donar. Süt dondurulduktan sonra buzdolabında yavaşça çözülmelidir.